Selecteer een pagina
Marieke Knies

Deze cursus is uitverkocht! Omdat deze cursus binnen no time vol zat ben ik aan het kijken of er een mogelijkheid is voor een extra editie. Houdt deze website en de Facebook en Instagram pagina in de gaten voor meer info. 

Op de trimtafel zien we meer dan eens katten voorbij komen die naast een bezoekje aan de trimmer ook een bezoekje aan de dierenarts zouden moeten brengen. Om ervoor te zorgen dat je je klanten goed onderbouwd naar een dierenarts stuurt is het goed om ziekte te kunnen herkennen. Daarom heb ik Dutch Cat Vet Marieke Knies gevraagd om een bijscholingscursus te ontwikkelen speciaal voor de kattentrimmer.

In deze cursus zullen de volgende onderwerpen, die je wellicht heel herkenbaar voorkomen, aan bod komen:
 • Artrose
 • Seniorencheck
 • Gebit
 • Huidproblemen
 • Automutilatie / alopecia
 • Sedatie / kalmering
 • Catfriendly werken
 • ziekte van een kat herkennen
 • Wegen – waarom een trimmer dit zou moeten doen
 • Gevolgen van stress
 • EHBO

Marieke neemt je even mee waarom zij vindt dat iedere kattentrimmer wat verder zou moeten willen verdiepen in Feline Medicine: 

“Mijn naam is Marieke Knies en ik ben dierenarts bij AniCura Diergeneeskundig Verwijscentrum Dordrecht en Rijswijk. Ik ben in 2005 afgestudeerd en ben me de laatste jaren steeds verder gaan verdiepen in de interne geneeskunde van katten. Katten zijn immers geen kleine honden, dat weten jullie ook! Ze zijn net even anders in hun gedrag en de omgang, maar ook in de ziektes die ze hebben. Dit maakt kattengeneeskunde extra uitdagend, zeker omdat katten daarnaast nog eens enorm goed zijn in het verbergen van hun ziekteverschijnselen. Ik denk dat het belangrijk is voor iedereen die veel katten ziet op professionele basis om iets te weten over veel voorkomende aandoeningen bij katten. Waar moet je nou extra op letten als er zo’n kat voor je staat op de tafel? Wat zou een aanwijzing kunnen zijn voor een probleem? Hoe zitten veel voorkomende ziektes eigenlijk in elkaar? Het is zeker niet de bedoeling om met deze cursus een soort dierenarts te worden, maar het is echt bedoeld als interessante en relevante verdieping van jullie vakgebied. Hopelijk zie ik jullie snel!” 

 

Marieke Knies

De cursus bestaat uit 3 online lesmiddagen op de zaterdag middag + een offline theorie-examen bij Marieke op de dierenartsenpraktijk. Behaal je het examen dan sluit je deze cursus af met een certificaat.

 

De cursus zal plaatsvinden via Zoom en is maximaal beschikbaar voor 25 deelnemers omdat Marieke graag het contact met haar cursisten behoud. Daarom is er ook een verplichting om je camera aan te zetten tijdens de cursus.

 

Goed om te weten: 
 • Zorg dat je op alle lesdagen live aanwezig kunt zijn, er is geen replay!

Docent: Drs. Marieke Knies – MANZCVS (Feline) – EMSAVM (Internal Medicine)

 

Wanneer? 3, 10, 17 juli en 24 juli examen.

 

Hoe laat? 13.30 uur – ca 16.00 uur

 

Hoe? Online via Zoom (Verplichting om je camera aan te zetten)

 

Max aantal deelnemers: 25 deelnemers

 

Wat kost het? €175,-  voor een digitaal lesboek, 3 online lesmiddagen, een offline theorie-examen bij Anicura Rijswijk en een certificaat van deelname na behalen examen.

Veelgestelde vragen

De cursus is uitverkocht, ik kan me niet meer aanmelden. Komt er nog een editie?

 Omdat deze cursus binnen no time vol zat ben ik aan het kijken of er een mogelijkheid is voor een extra editie. Houdt deze website en de Facebook en Instagram pagina in de gaten voor meer info. 

Wanneer is deze cursus?

De 3 lesmiddagen zijn op zaterdag  3, 10, 17 juli online van 13.30 uur tot ca 16.00 uur. 

Het examen wordt live afgenomen bij Anicura Rijswijk op  24 juli om 13.30 uur. 

Wat als ik 1 van de dagen niet mee kan doen?

Dan is er helaas geen mogelijkheid tot een replay en mis je deze les. Echter mis je de lesstof niet want deze kun je natuurlijk wel zelf bestuderen uit je lesboek. Of je er nu live bij aanwezig bent of niet het lesboek ontvang je toch. 

Op deze manier kun je toch altijd meedoen met het afsluitende theorie examen. 

Ik ben geen kattentrimster maar vind het toch interressant, kan ik toch meedoen?

Dat kan zeker. Het zal zeker ook interessant zijn voor jou. Maar houd in je achterhoofd dat Marieke de lesstof voornamelijk op de kattentrimmer heeft toegespitst dus wellicht moet je wat vervormen om te gebruiken in jouw vak. 

Is er een replay van de online lesdagen?

Nee, deze is er niet. Zorg er dus voor dat je bij de lesdagen aanwezig kunt zijn. 

Hoeveel tijd kost het mij?

Je bent je tijd kwijt aan 3 keer 2,5 uur voor de online middagen. 

Daarnaast zul je wat studietijd nodig hebben voor het examen. En kost het theorie examen je ook nog een middag. 

Zoom, hoe werkt dat dan?

De online lesmiddagen vinden plaats via Zoom. Omdat deze tool ervoor zorgt dat er interactie mogelijk is, wel zo fijn voor de juf. Maar ook voor de cursist want op deze manier is er ook alle mogelijkheid om je vragen te stellen zoals in een normaal klaslokaal. 

Heb je nog nooit gezoomd? Ben maar niet bang het is niet eng. Je kunt Zoomen op al je apparaten met internet, maar het makkelijkste doe je dit vanachter je PC. Let wel kies er eentje met een camera en een microfoon, zodat je je vragen ook kunt stellen. 

Voor de les krijg je een link, daar klik je op en dan kom je het digitale klaslokaal binnen. Je hoeft er niets voor te installeren zo simpel als ik het nu zeg is het. En vind je het eng en kom je er niet uit, dan ben ik 1 belletje verwijderd om je te helpen 🙂 

Moet ik perse mijn camera aanzetten?

Ja, dit is een verplichting. Marieke wil namelijk graag interactie met haar cursisten vandaar deze verplichting. 

Krijg ik een lesboek?

Jazeker, voor aanvang van de cursus krijg je een digitaal lesboek als naslagwerk. Je kunt deze online bewaren of printen. In het laatste geval kun je natuurlijk fijn meeschrijven, maar net wat jij handig vindt.

Krijg ik een certificaat van deelname?

Jazeker, als je het theorie examen met een voldoende afsluit ontvang je een certificaat. 

Ik kan niet bij het examen zijn, wat nu?

Dan is het helaas niet mogelijk om de cursus af te sluiten met een certificaat. Jammer natuurlijk, maar je hebt wel alle kennis op kunnen doen tijdens de lesmiddagen. 

Goed om te weten: Lukt dit niet vanwege de corona regels die het toch niet toelaten of grenzen die dicht zijn dan zoeken wij naar een passende oplossing. 

Kan ik herexamen doen voor het examen?

Nee, helaas dat is niet mogelijk. Goed leren dus 😉 

Ik woon in België. Kan ik dan toch meedoen?

Jazeker, dat is het voordeel van een online bijscholing dat is geen probleem. Enige maar kan zijn de grenzen, zijn ze open of niet bij het examen? Maak je daar vooral niet druk over. Mocht dit niet het geval zijn dan verzinnen wij een oplossing. 

Ik twijfel...

In tegenstelling in wat ik bij het kattentrimmen zelf zeg zeg ik in deze, bij twijfel doen! Je bent niet voor niets zover gekomen met het lezen van deze website.

Toch nog niet overtuigd? Plan via onderstaande knop even een belafspraak met me in.

Voor wie is het niet?

 Kun jij op meerdere van de data niet dan is deze cursus wellicht niet voor jou. Niet dat je hem niet kunt doen maar ik denk dat je de meerwaarde van de lessen bovenop het lesboek niet moet onderschatten. 

Leer jij juist liever uit een boek wellicht is het dan stiekem juist wat voor jou als je niet kunt tijdens de lesdagen 😉