Vakopleiding

Kattentrimmen in de praktijk

De kattentrimopleiding waarmee je élke kat leert trimmen

“Maar kan het dan echt? Kan ik echt kattentrimmer worden?”

Deze opleiding is zelfs voor jou als je…

9

…een fulltime baan of een heel druk leven hebt.

9

…geen auto tot je beschikking hebt.

9

… geen dieropleiding hebt gevolgd en je kattenervaring enkel van je eigen katten hebt.

9

… zelf geen (langharige) katten hebt als oefenmodel.

“Ik heb veel aan de lesstof gehad. Ik weet nu dingen, die ik eerst nog niet wist, bijvoorbeeld dat een kat in mozaïek verhaard. Dit had ik niet geleerd op mijn opleiding en moest hier gelijk meer van weten. Zo zijn er meer dingen, maar die ga ik niet allemaal verklappen.”
Lees de volledige testimonial hier.

Lisa
“Ik wilde al langer iets met katten doen maar had nog niet iets gevonden waar ik gelukkig van werd. Totdat ik meedeed met de on-line cursus “Klitvrij de crisis door” voor mijn kat Yuri. Ik vond het trimmen zo leuk dat ik besloot om me aan te melden voor de opleiding. Ik heb er geen seconde spijt van. Een ideale opleiding waarin je de theorie on-line opdoet met een praktijkgedeelte.  “
Lees de volledige testimonial hier.
Linda den Heijer – Miauwplaza 

 

“Vanaf  dag  1  enthousiast,  wat  een fijne  opleiding, studeren  in  je  eigen  tijd  met  voldoende  mogelijkheden  om  vragen te  stellen. Dit  heeft  mijn  leven  echt  verrijkt, toen ik  begon  met  de  opleiding  deed  ik dat  om  mijn  eigen  katten te  gaan  trimmen maar  inmiddels  echt  bezig  met  voor  mijzelf  te  beginnen. Wat jouw  plan  ook  is  met  de  opleiding het  is  zeker  een  aanrader.”
Lees de volledige testimonial hier.
Gea Kraaij

 

Even voorstellen

“Altijd al geweten dat ik ‘iets’ met dieren wilde gaan doen. Geboren en getogen op een boerderij met koeien, varkens en vele anderen dieren leek het me niets meer dan logisch. Daarom ging ik na de MAVO een MBO dierverzorgingsopleiding doen. Natuurlijk wist ik wel dat de banen ‘in de dieren’ niet voor het oprapen lagen maar dat zou ik later dan wel weer zien, het moest lukken. 

Na mijn opleiding kon ik een baan krijgen in een hondenkennel. Om daar meer uren te kunnen werken kreeg ik de kans om een hondentrimopleiding te gaan doen, deze greep ik met beide handen aan. Maar toen ik een stage liep in een hondentrimsalon waar ze ook katten trimden was ik verkocht, dit wilde ik gaan doen! Voor mijn baas bleef ik honden trimmen en zelf startte ik in 2010, naast mijn fulltime baan, een ambulante kattentrimsalon. 

4 jaar later waagde ik de sprong. Ik zei mijn (inmiddels parttime geworden) baan op en ging er fulltime voor. Naast de ambulante dienst bouwden we een vaste trimsalon welke we later ook nog uitbreidden met een kattenhotel. Meer hierover vind je op de site van Cats Only. 

Het was me gelukt! Fulltime werken met dieren was dus toch te doen. Ondanks wat iedereen zei en dacht.

Omdat ik anderen ook heel graag hun droombaan gun richtte ik in 2017 de vakopleiding ‘Katten trimmen’ bij het HKI (HuisdierKennisInstituut) mee op. Natuurlijk sloot ik me daar ook aan als theorie- en praktijkdocent. Tientallen cursisten zetten hun eerste voorzichtige stapjes in de wereld van het kattentrimmen bij mij aan de trimtafel. Ik leerde hen om te gaan met de katten, hoe zij de vacht moesten behandelen en gaf hen het vertrouwen dat ook zij aan het werk konden als kattentrimmer. Niet alleen cursisten van deze opleiding overigens want ook gevestigde kattentrimmers wisten mij te vinden voor bijscholing. Zij leerden bij mij de fijne kneepjes van het vak.

 

Daarnaast hielp ik ondertussen bijna 2000 kattengekken om de vacht van hun kat op een vachtsparende manier klitvrij te houden. Hoe? Door ze mijn boek: ‘Klitvrije kat, zo doe je dat! te laten lezen. 2 drukken gingen er in een dik jaar over de toonbank in Nederland en België dus met recht een bestseller!  

Maar dit was nog niet genoeg. Na het organiseren van een eerste online cursus voor katteneigenaren vielen alle puzzelstukjes in elkaar en hakte ik de knoop door. In mijn jubileumjaar waarin ik alweer 10 jaar katten trim starte ik een eigen kattentrimopleiding! Een praktische opleiding die voornamelijk online gevolgd kon worden. Meer over de opleiding vind je op deze pagina.” 

Wil je nog meer weten over mij? Bekijk dan deze video >>

 

“Ik twijfelde wel even of zo’n (deels) online opleiding wel werkt bij een praktisch beroep als katten trimmen. Die twijfels verdwenen snel, want de vele filmpjes waren super duidelijk. Super fijne manier om alle theorie onder de knie te krijgen. Daarna volgde uiteraard ook nog de praktijk en die praktijkdagen waren echt goud waard.
Lees de volledige testimonial hier.

Simone Meijer – Trimsalon Neko

 

Voor mij waren de praktijkdagen het meest waardevol, omdat je daar echt hands on bezig gaat. Wat voor mij heel fijn was, is dat de docenten je altijd helpen met vragen of gewoon als je het een beetje lastig of spannend vind.

Na de opleiding krijg je nog steeds hulp bij vragen/problemen en dat is ontzettend fijn. Hierdoor krijg je echt het vertrouwen dat je nu zelf aan de slag kan als kattentrimmer. Echt een aanrader dus!

Lees de volledige testimonial hier.
Tamara

 

“Ik ben aan de opleiding begonnen, omdat ik een kattenpension run en er ik ook weleens gasten krijg waarvan de vacht wat extra verzorging nodig heeft. Omdat ik niet zo handig ben met computers en het theoretisch gedeelte online was, zag ik er wel wat tegenop. Dat was helemaal niet nodig, want de opzet was erg duidelijk en gemakkelijk te volgen. Na de theorie volgden enkele praktijkdagen en die waren superleuk en leerzaam.
Lees de volledige testimonial hier.

 

Voor wie is deze opleiding?

Deze opleiding is voor jou als je…

N

… altijd al met katten hebt willen werken.

N

… nu je kans wil grijpen om je te laten bij,- of omscholen.

 

N

… je naast de theorie ook graag in de praktijk wil oefenen maar niet zelf op zoek wil naar oefenmodellen.

 

N

… op een vachtsparende manier katten wil gaan helpen. 

N

… over een half jaar jouw eigen bedrijf wil hebben waarbij je dagelijks katten kunt helpen aan een klit,- en  pijnvrije vacht.

N

… je houdt van een persoonlijk contact met je docent.

 

Ben jij er klaar voor en ga jij nu eindelijk voor jouw droom?

 

Zodat katten niet alleen meer je hobby zijn maar ook daadwerkelijk je werk?

 

 Werken met katten, wie wil dat nou niet?

De opleiding

Module 1. Word een kattenfluisteraar

In deze module neemt gastdocent en kattengedragstherapeut Hennie Schuit, werkzaam bij de Kattentrimbus en Casa Aroma, je mee in de allereerste stap die je moet zetten om een goede kattentrimmer te worden. Zorg dat je begrijpt wat er in een kat omgaat zodat jij als ware kattenfluisteraar met iedere kat overweg kan.

Deze module

 • wordt gegeven door gastdocent; Hennie Schuit
 • bevat video’s ter ondersteuning

Module 2. Vachtsparend werken

In deze module neemt Wendy je mee in een voorbereidend stukje huid en vacht. Welke vachtsoorten kennen we? Hoe zit de vachtcyclus in elkaar? Waarom is ontwollen een no-go is ?  Hoe werk je in plaats van plukken zo vachtsparend mogelijk? In deze module komt het allemaal aan bod.

Module 3. Wat maak je mee in de kattentrimsalon

In deze module nemen we een kijkje in de kattentrimsalon. Welke katten krijg je op tafel en vooral ook met welke (vacht)problemen? Ook behandelen we in deze les de karakters van de katten, want hoe ga je nu om met zo’n ‘moeilijke’ kat? En tot slot nemen we in dit ook de baasjes mee. Wat doe je met die baasjes? Laat je ze helpen? Hoe geef je ze advies?

Deze module

 • wordt deels gegeven door gastdocent; Hennie Schuit
 • bevat video’s ter ondersteuning

Module 4. Materialenleer

In deze module laat Wendy je zien wat je allemaal nodig hebt om katten te kunnen trimmen. In diverse video’s laten we je zien wat er in de trimtas zit, hoe je de perfecte tafel uitkiest, hoe je je salon inricht maar ook wat je meeneemt als je bij de klant thuis gaat trimmen.

Deze module 

 • bevat video’s ter ondersteuning 

Module 5. Trimtechnieken en hanteren

In deze module laat Wendy je door middel van heel veel videomateriaal zien hoe een trimbeurt eruit ziet van minuut tot minuut. Door middel van vele instructievideo’s laten wij je houdingen zien waardoor je zelfs op de moeilijkste plekjes komt, en dat zonder hulp. En delen we verschillende trimbeurten met je op video zodat je niet alleen mee kunt kijken bij verschillende problemen maar zeer zeker ook bij verschillende type katten. 

Deze module

 • bevat video’s ter ondersteuning 

Na deze module volgt het theorie-examen over alle 5 de modules. 

Module 6. Aan de slag

Het theorie-examen zit erop en je bent geslaagd!!! Dus gaan we door met de praktijk. 

In deze module help ik je om zoveel mogelijk praktijkervaring op te doen om voor het einde van de opleiding ook je praktijkexamen te halen.

Je gaat zelf op zoek naar oefenmodellen om te oefenen, je loopt stage (niet verplicht) en je gaat aan het werk tijdens praktijkdagen waar je priveles krijgt.  

Wil je meer? Dat kan! Het bijkopen van praktijkdagen is mogelijk.

Bij deze module

 • kun je  in de Facebookgroep bij ons terecht met video’s van jouw oefentrimbeurten waar we maar wat graag feedback op geven. 
 • regelen wij een goed praktijkadres voor je.
 • trim je minimaal 10 katten in een kattentrimsalon in NL of BE. Zie bij de veelgestelde vragen welke salons mee doen. 

Wat krijg je?

=

Deelname aan de opleiding voor 9 maanden.

=

24/7 toegang tot een online leeromgeving. 

=

Een toegankelijke docent met persoonlijke aanpak. 

=

5 theoretische modules die direct bij het aanmelden toegankelijk zijn. Je kunt ze op eigen uur en tijd online volgen in het tempo wat jij fijn vindt. 

=

Een geprint lesboek. 

=

Een praktijkmodule zodat je zelf je handen uit de mouwen kunt steken tijdens stages of praktijkdagen. Oefening baart immers kunst.

=

9 maal de kans om je vragen te stellen in een live groeps Q&A, die ook in je eigen tijd terug te kijken zijn als replay.

=

Toegang tot de besloten Facebookgroep om te sparren met je medecursisten. Maar natuurlijk ook om je brandende vragen direct kwijt te kunnen. 

=

Hulp bij het vinden van een praktijkadres. Er zijn adressen voor handen in NL en BE.

=

Praktijkdagen bij een trimsalon in NL of BE, er zijn meerdere adressen voorhanden. Je kiest zelf welke salon bij jou past. Hier trim je minimaal 10 katten zelfstandig. Wil je nog meer ervaring opdoen?  Dit is mogelijk tegen meerprijs.

=

Een theorie- en praktijkexamen zodat je deze opleiding ook daadwerkelijk af kunt sluiten met een diploma.

=

Na het behalen van je vakdiploma krijg je als klap op de vuurpijl nog toegang tot een extra bonusmodule over ondernemen. Zodat jij een goede start kan maken met jouw kattentrimsalon.

Vakopleiding: Kattentrimmen in de praktijk

Deze voornamelijk online opleiding zorgt er voor dat jij binnen 9 maanden echt kunt gaan voor jouw droombaan als kattentrimmer. Theoretische modules, Q&A’s, vele video’s met praktijkvoorbeelden en offline praktijkdagen zorgen ervoor dat jij de skills bereikt die jij als kattentrimmer nodig hebt.

Veelgestelde vragen

Wanneer start de opleiding?

In oktober 2022 start er een nieuwe vakopleiding. (Ex)cursisten van de zelfstudie krijgen voorrang om in te schrijven. Zij zullen deze maand een mailtje ontvangen als de inschrijving is geopend. 

We starten met 10 deelnemers. Wanneer deze deelnemers hun theorie examen hebben afgerond zullen er nieuwe plekken vrij komen. 

Concreet betekent dit dat er iedere maand nieuwe plekken vrij komen, waarna direct na het inschrijven gestart kan worden. 

Maandelijks krijgen de deelnemers van de zelfstudie een mailtje om in zich te schrijven. Zijn er nog pekken vrij dan zal de wachtlijst gemaild worden. Doe jij niet mee met de zelfstudie zorg dat je je dan op deze pagina inschrijft voor de wachtlijst. 

Betaal ik dubbel als ik de zelfstudie al heb gedaan?

Deelnemers van de zelfstudie krijgen voorrang om zich in te schrijven voor de vakopleiding. Maar dit betekent niet dat zij dan dubbel betalen. 

Het bedrag wat jij hebt betaald voor de zelfstudie krijg je als korting op het tarief van de vakopleiding. 

Hoe lang krijg ik toegang tot de opleiding?

De opleiding duurt 9 maanden.

Vanaf de start heb je 6 maanden om je theorie examen te behalen en je praktijkdagen vast te leggen.

Daarna heb je nog 3 maanden om je praktijkmodule te voltooien.

Tijdens de gehele 9 maanden kun je: 

 • inloggen in de online leeromgeving
 • gebruik maken van de besloten Facebookgroep.
Hoeveel tijd kost het mij?

3 van de 5 theoriemodules kosten je tussen de 2 en 5 uur, met een uitzondering voor module 3 die voorgaande deelnemers gemiddeld 8 uur kostte. En als klapper module 5 die bestaat uit meer dan 50 casussen waarvan de video’s tussen de 1 minuut en 1 uur uren. Het kijken van al deze video’s is niet verplicht.

Voor de praktijkmodule ga je aan de slag praktijkdagen. Je bent verplicht om minimaal 10 katten zelfstandig te trimmen op je praktijkadres. Maar houd er ook rekening mee dat je niet meteen zelf aan de slag kunt maar eerst meekijkt in de salon. Houdt rekening met 1 uur per kat dus zeg 14 uur.

Daarnaast kun je zelf ook nog gaan oefenen op proefmodellen die je zelf kunt regelen. Dit is geen verplichting.

Kies jij voor extra praktijkdagen dan komen deze er nog extra bij.

Je bepaald zelf bij welke salon je mee wil lopen. Zo kun je reistijd beperken en kun je zelf jouw dagen inplannen. Zo kun je ervoor kiezen om zoveel mogelijk katten in 1 dag te doen zodat je zo snel moelijk klaar bent. Of juist 1 kat per keer (bijvoorbeeld op een avond) zodat het je geen vrije dagen kost. Leuk om te weten, sommige salons werken ook in de weekenden.

Belangrijke data voor starters in oktober

In principe kun je 24 uur per dag inloggen in de leeromgeving maar toch heeft ook de opleiding wat data om rekening mee te houden.

Inschrijvers in oktober kunnen rekening houden met de volgende data.

Data live Q&A’s maandag avond om 19.00 uur

 • 21 november ‘22
 • 12 december ‘22
 • 23 januari ‘23
 • 20 februari ‘23
 • 20 maart ‘23
 • 17 april ‘23
 • 22 mei ‘23
 • 19 juni ‘23
 • 24 juli ‘23

Kun je de Q&A niet live volgen dan kun je de replay terugkijken. 

Data theorie-examen maandag avond om 19.00 uur 

 • 28 november ‘22 in Gemert
 • 19 december ‘22 in Putten
 • 30 januari ‘23 in Gemert.
 • 27 februari ’23 in Putten
 • 27 maart ’23 in Gemert
 • 24 april ’23 in Putten
Ik werk fulltime en kan geen vrij maken op werkdagen tijdens kantooruren.

Dat is geen probleem. De theoriemodules zijn te volgen op eigen tijd.

De Q&A’s zijn op vaste maandag avonden om 19.00 uur je vind ze bij ‘Belangrijke data’ hierboven. Kun je er niet live bij zijn dan kun je de replay terug kijken.

Dan het theorie examen, dit is natuurlijk wel verplicht. Ook deze is op de maandag avond, hiervoor zijn de data al gepland, zie het lijstje ‘Belangrijke data’.

En dan de praktijk ook dit is op te lossen. De praktijkdagen zijn te volgen bij verschillende salons in NL en BE. De dagen zijn in overleg met je praktijkbegeleider. Sommige van hen werken zelfs op de avonden en op zaterdag en zondag. Let wel niet alle adressen werken buiten kantoortijden dus de selectie wordt wel kleiner. 

 

Hoe snel kan ik mijn diploma op zak hebben?

Er staat 9 maanden voor de opleiding maar dat betekent niet dat je er ook 9 maanden over moet doen je kunt de opleiding in je eigen tempo doorlopen.

Heb jij veel tijd om in de lesstof te duiken, of beheers je alles nog na het volgen van de zelfstudie? Dan geef jij je op voor het eerstevolgende theorie examen. Iedere maand is er eentje.

Geslaagd? Dan ga je gelijk aan de slag met de praktijk. In de ideale wereld kun je binnen 1 maand je diploma binnen hebben.

Kan ik ook mee doen als...

Ik fulltime werk of een heel druk leven heb? Het antwoord is ja. De gehele theorieopleiding is te doen wanneer jij wil. Je kunt de lessen doen op je vrije zondag middag maar je kunt ze ook opknippen in kortere lesmomentjes zodat je elke avond een stukje kunt doen.

Het ‘opstapelen’ van lessen is om ze in bulk af te werken is minder praktisch. Dit omdat de Q&A’s waarbij je terecht kunt met je vragen van de betreffende module op vaste data zijn.

Het enige om echt rekening mee te houden zijn de vaste data voor het theorie-examen.

De praktijkdagen zijn in overleg te plannen. Bij sommige praktijkadressen kun je zelfs in het weekend terecht voor je praktijkdagen en het examen.

 

Ik heb geen vooropleiding met dieren gedaan, kan ik dan toch deelnemen?

Jazeker, een opleiding met dieren is geen eis om mee te doen met deze opleiding. Feeling met katten dan weer wel 🙂

Op welke locaties zijn de theorie examens

De theorie examens worden maandelijks in kleine groepjes afgenomen in Gemert en Putten. 

Bij voldoende animo kan er een examen in Belgie geregeld worden. Let op kan, geen garantie. 

Wat als ik zak voor het theorie-examen?

Wanneer je zakt voor je theorie examen kun je niet beginnen aan de praktijkmodule en dus niet deelnemen aan de praktijkdagen en het praktijkexamen.

Gelukkig is het niet het einde van de wereld. Meld je je voor de 2e keer aan voor het theorie examen, dan kun je tegen bijbetaling van slechts € 75,- een herexamen doen op 1 van de volgende examen data. Zo kun je de opleiding toch in zijn geheel af maken.

Moet ik zelf zorgen voor modelkatten?

Nee, tenminste niet om te oefenen voor het verplichte deel van de praktijkmodule. Jouw praktijkadres gaat zorgen voor katten waar jij op mag oefenen.

Wel is het verstandig om zelf op zoek te gaan naar modelkatten om extra te oefenen. Je trimt de katten simpelweg bij de kat in huis of bij jouw thuis. Wanneer je modelkatten in jouw buurt zoekt hoeven er geen katten voor niets ver te reizen.

Ook is het geen eis om je modelkatten kaal te scheren om te oefenen. Natuurlijk is het nodig om ook het scheren te oefenen maar zoek hiervoor alsjeblieft katten met klitten of vilt die toch al geschoren moesten worden. Scheer hiervoor zeker geen katten zonder vachtproblemen kaal. We zijn er immers niet om nieuwe vachtproblemen te maken!

Moet ik al trimgereedschappen hebben?

Bij de start van de opleiding is dit zeer zeker nog niet nodig. Sterker nog, in module 4 nemen we je mee in welke materialen er allemaal op de markt zijn. Na het bekijken van deze filmpjes kun je zelf naar de trimmersgroothandel gaan  zodat je de materialen ook echt kunt zien, voelen en horen en mag (moet niet) je zelfs je basisuitrusting gelijk aanschaffen zodat je tijdens je stage en praktijkdagen kunt oefenen met jouw eigen materialen.

Dit is overigens niet verplicht want jouw praktijkadres voorziet jouw van trimmateriaal, zelf meenemen is dus niet nodig.

Hoe gaan de praktijkdagen in zijn werk?

Inbegrepen in het lesgeld zitten praktijkdagen waarbij je minimaal 10 katten zelfstandig moet trimmen. 

Deze praktijkdagen zijn te volgen bij verschillende trimsalons in Nederland of België. Deze volg je 1 op 1, je krijgt dus echt privé les.

Alle praktijkdagen doe je bij 1 praktijkadres welke je uitkiest uit mijn lijstje.

Heb je behoefte aan nog meer praktijkdagen? Dat kan, er bestaat de mogelijkheid om extra praktijkdagen bij te kopen a €85,- . 

Waar kan ik de praktijkdagen volgen?

Op dit moment hebben we een team van 6 trimsalons in NL en BE waar je terecht kunt om jouw praktijkdagen te lopen. Dit team is door ons geselecteerd omdat zij werken op dezelfde wijze als dat er les wordt gegeven in de opleiding. Wij weten dat deze trimmers kundig zijn om jou de kneepjes van het vak te leren. Het lijstje kan en zal veranderen want er worden nog steeds nieuwe praktijkadressen toegevoegd. Het team bestaat nu uit:

Nederland

 • Cats Only – Gemert (onder begeleiding van Hennie)
 • De kattentrimbus – Mobiele salon regio Putten
 • The Happy Cat – Amsterdam
 • Kattentrimsalon Felis – Broek op Langedijk
 • Feline Care – Mobiele salon in Gieten, Groningen en Drenthe

België

 • Kattendons – Ambulant regio Oost Vlaanderen en in de salon in Laarne 

In principe kies jij zelf bij welke salon je je praktijkdagen doet. Houd er wel rekening mee dat de salons afhankelijk zijn van het aantal trimklanten dat een afspraak maakt. Hoe meer klanten hoe meer cursisten bij 1 salon de module kunnen volgen, maar vol = vol. Er is dus geen garantie dat jij ook daadwerkelijk bij die salon je praktijk kunt doen. Hoe eerder jij je theorie examen behaald hoe eerder jij je aan kunt melden bij het gewenste adres. En hoe meer kans jij dus hebt om daar je praktijklessen te volgen.

Ik woon in België. Kan ik dan toch meedoen?

Jazeker, in België hebben ze immers ook hard behoefte aan meer kattentrimmers 😉

Afstand hoeft geen probleem te zijn bij deze opleiding aangezien we ook een trimsalon in België bereid heb gevonden om praktijkdagen te geven af te leggen.

Bij voldoende animo wordt kan er zelfs gezorgd voor een examenlocatie in België waar het theorie examen afgenomen wordt zodat je ook daarvoor niet de landsgrenzen over hoeft. Wil je hier zeker van zijn, neem dan contact met ons op voordat je je aanmeld. 

Ik weet niet of dit de juiste tijd is. Kan ik niet beter wachten?

De juiste tijd, ja wanneer is die? Volgens mij is het nooit de juiste tijd, of misschien wel altijd. Want is het niet altijd de juiste tijd als je je beseft dat je met deze opleiding weer een stuk verder richting jouw droombaan komt?

Kan ik ook in termijnen betalen?

Ja, het ook mogelijk om in 3 termijnen te betalen.

Kan ik de opleiding fiscaal aftrekken?

Jazeker!

Ben je al ondernemer (in de dierenbranche): Dan kun je alles aftrekken als studiekosten.

Heb je geen bedrijf: De eerste € 250,- euro is niet aftrekbaar maar de rest kun je gewoon aftrekken bij je aangifte inkomstenbelasting.

Start je binnen 1 jaar een kattentrimsalon: Dan is er de mogelijkheid om de kosten af te trekken maar overleg dit eerst met je boekhouder.

Ik twijfel...

In tegenstelling in wat ik bij het kattentrimmen zelf zeg zeg ik in deze, bij twijfel doen! Je bent niet voor niets zover gekomen met het lezen van deze website.

Toch nog niet overtuigd? Plan via onderstaande knop even een belafspraak met me in.

Voor wie is het niet?

Deze opleiding is niet geschikt wanneer je geen vertrouwen hebt in jezelf. Als je nu al niet gelooft dat je het gaat leren, begin er dan alsjeblieft niet aan.

Heb je geen motivatie om de modules ook echt te doorlopen? Schrijf je dan niet in.

En weet je nu al zeker dat je het echt niet aandurft om op zoek te gaan naar oefenmodellen of een stageadres? Ook dan is deze opleiding niet voor jou. Kattentrimmen is een vak en om goed te worden in een vak is oefenen in de praktijk een must! 

Ik twijfel…

Even bellen?

Ik beantwoord je vragen maar al te graag, het is immers niet niks om je droom nu toch echt na te jagen. Mail me en we plannen snel een belafspraak in!

Wil jij er voor gaan? Start jij binnenkort met een goede stap in de richting van jouw droombaan? 

“Heel eerlijk…. Ik had geen idee of het online les krijgen wel voor mij ging werken, maar de intro van Wendy sprak me zo erg aan, dat het eigenlijk de enige juiste keus was om het gewoon maar te gaan doen. En wat heeft het supergoed uitgepakt! .”
Lees de volledige testimonial hier.
Annette Gasseling- Kattentrimsalon Purr & Fur

 

“De opleiding is overzichtelijk opgedeeld in 6 modules waarin deze en andere aspecten stapsgewijs aan bod komen. Iedere module wordt afgesloten met een interactief webinar waarin je terecht kunt met alle vragen.
In het praktijkgedeelte heb ik hele verschillende katten op de trimtafel gekregen, waardoor ik een goede basis heb gekregen om als trimmer aan de slag te gaan. Bedankt voor de prettige en leerzame samenwerking Wendy!
Lees de volledige testimonial hier.
Erik van Hoek

 

“Vanuit mijn kennis uit de gedragstherapie, vond ik het zeer belangrijk dat de opleiding ‘katvriendelijk werken’ hoog in het vaandel heeft staan. En dat was bij deze keuze zeer zeker het geval. Ik heb ontzettend veel geleerd, nieuwe waardevolle contacten gemaakt en tenslotte mijn eigen trimsalon kunnen openen! Ik ben erg tevreden over de opleiding, zowel het theoriegedeelte als praktijk waren goed opgezet en leerzaam.”
Lees de volledige testimonial hier.