Over mij 

Hoe het is begonnen…

Als beginnend hondentrimster hoorde ik over het kattentrimmen. En ineens wist ik het, ‘Dat wil ik doen!’ Een 2-daagse cursus later, waarin ik een paar minuutjes een kat in handen had gehad, reed ik met klotsende oksels met het papiertje naar mijn eerste trimklant. “Kom op, je kunt het, je hebt niet voor niets je diploma gekregen’ vertelde ik mezelf. Maar niets was minder waar!!!

Kattentrimmen is een vak wat je niet in 2 dagen leert. Maar de aanhouder wint. Een paar jaar vechten met katten later, want dat was immers hoe ik het had geleerd, barste de bom. Ik had al zoveel verwondingen opgelopen dat ik op een keerpunt kwam. Of ik ging stoppen of het moest anders. Zo belandde ik opnieuw in de schoolbanken voor een cursus. En wat ik daar leerde veranderde alles.

Hoe is het nu? 

Kattentrimmen hoeft geen gevecht te zijn! Sterker nog nu ik weet hoe ik kan samenwerken met de kat in plaats van ze in de houdgreep te houden wordt het voor alle partijen leuk. Tel daarbij op dat ik klitten niet meer uit hoef te kammen maar pijnloos kan verwijderen, waardoor ik kopjes en spinnende katten op tafel krijg in plaats van krassen en bijtwonden. En dat dit alles nog minder lang duurt ook, waardoor de kat zijn kookpunt niet bereikt maar dat ik na afloop zelfs nog even lekker kan knuffelen met ze. Omdat ik alle kattentrimmers van Nederland en België gun om met plezier en met een beter resultaat te trimmen bied ik deze opleiding aan.  

Mijn visie 

Katten trimmen is leuk voor zowel de trimster, de kat als de eigenaar! Om dit te bereiken is een goede opleiding met begeleiding door ervaren trimsters is een must. Het is een praktisch vak en dit leer je niet uit een boekje.

Met goed katten trimmen alleen ben je er echter nog niet. Als kattentrimmer ben je meteen ook ondernemer. Wanneer een kattentrimsalon ook echt als bedrijf wordt gezien ben ik ervan overtuigd dat iedereen zijn geld kan verdienen als kattentrimmer. Dus van je hobby je beroep maken is geen sprookje, het kan echt!

Wat je over mij moet weten 

Ik heb een echte passie voor mijn vak. Ik houd ervan en doe alles graag zo goed mogelijk. Als ik zeg dat ik iets ga doen, doe ik het ook. Dit verwacht ik van mijn cursisten ook terug! Ik trek het me erg aan als ik zie dat mensen niet alles uit zichzelf en daarbij de opleiding halen.

Ik ben eerlijk en recht door zee. Ben meer een prater dan een luisteraar. En dit gaat dan ook nog met een Brabants woord hier en daar. Structuur is zeg maar niet zo mijn ding. Zo kan het zomaar gebeuren dat er een leuk verhaal of anekdote in me opkomt, die dan ineens door mijn lessen heen wordt gevlochten.

En zie je mijn ogen wegdraaien in de videolessen? Grote kans dat 1 van mijn dieren voorbijkomt, of dat er iets ‘leuks’ gebeurt op ons buitenterrein. Dieren laten mijn focus in 1 klap verdwijnen.

Als je me zou kennen zou je weten dat? 

  • Ik ben geboren en getogen op een boerderij en wilde met mijn man heel graag weer achteraf gaan wonen met mijn dieren om me heen, maar die kosten he. Vanuit ons rijtjeshuis in Eindhoven kochten we 9 jaar geleden een bouwval in het buitengebied. Na 8 jaar sjouwen en bouwen was ons huis af en mag ik dagelijks genieten van mijn paard, hond, katten en kippen om me heen.

  • Ik in mijn vrije tijd het liefst op stap ga met mijn paard (half Quarter ) Chip en onze Oud Duitse Herder Leia.

  • Ik ben ondernemer in hart en nieren. Met een vader die boer was is dit me met de paplepel ingegoten. Ik startte mijn eerste bedrijf Horsethings al op 22-jarige leeftijd.

  • Ik zo gek op ondernemen ben dat ik zelfs op festivals gesprekken heb met de foodtrucks eigenaars over hun werk, hoe doen zij het? Wanneer ik met een andere ondernemer praat gaat mijn hoofd aan en ben ik gelijk nieuwe ideeën of verbeteringen voor hun bedrijf aan het denken.

  • Ik naast deze opleiding ook al 13 jaar een kattentrimsalon heb. En ook nog 6 jaar een kattenhotel heb gerund. Dit laatste met zoveel succes dat het zo druk was dat ik er een burn out aan over heb gehouden. Tot grote spijt van mijn klanten heb ik ermee moeten stoppen maar vol trots kan ik zeggen dat ik in tussentijd veel collega’s heb kunnen inspireren om het unieke concept wat ik had (privé kamers met tuinen voor alle gasten ipv groepshuisvesting of kleine hokjes) over te nemen.

  • Ik ook auteur ben en in 2019 het boek: ‘Klitvrij kat, zo doe je dat’ heb uitgebracht. Een bestseller die inmiddels 2000 x verkocht is aan katteneigenaren in Nederland en België.

  • Ik eerst hondentrimmer was maar ben doorgestroomd naar kattentrimmer. Ik doe graag iets anders dan anderen, niemand was of kende kattentrimmers dus dat was echt iets voor mij. Achteraf maar goed ook want het blijkt nog eens stukken beter voor mijn slechte lijf.

  • Ik houd van bonbons, vooral de witte, maar ben eigenlijk allergisch voor chocola. Een paar eten kan gelukkig wel, ergens wel gunstig dan gaat het doosje niet zo snel leeg.
  • Ik woon in het groen maar heb een hekel aan tuinieren. Smerig hoor die aarde onder nagels of deeg tijdens het bakken. Wroeten in de kattenbak of mest opruimen is dan weer geen probleem.
  • Ik ben een huismus, loop graag in pyjama rond, draag nooit schoenen binnenshuis, en buiten loop ik veelal op klompen rond. Vooruit niet de originele houten waarop mijn opa nog rondliep, maar van die mooie zwarte leren klompen waar ook mijn vader nog dagelijks op