Over Cats Class

Hoe het is begonnen…

Altijd al geweten dat ik ‘iets’ met dieren wilde gaan doen. Geboren en getogen op een boerderij met koeien, varkens en vele anderen dieren leek het me niets meer dan logisch.

Daarom ging ik na de MAVO een MBO dierverzorgingsopleiding doen.
Natuurlijk wist ik wel dat de banen ‘in de dieren’ niet voor het oprapen lagen maar dat zou ik later dan wel weer zien, het moest lukken. 

Na mijn opleiding kon ik een baan krijgen in een hondenkennel. Om daar meer uren te kunnen werken kreeg ik de kans om een hondentrimopleiding te gaan doen, deze greep ik met beide handen aan. Maar toen ik een stage liep in een hondentrimsalon waar ze ook katten trimden was ik verkocht, dit wilde ik gaan doen! Voor mijn baas bleef ik honden trimmen en zelf startte ik in 2010, naast mijn fulltime baan, een ambulante kattentrimsalon. 

4 jaar later waagde ik de sprong. Ik zei mijn (inmiddels parttime geworden) baan op en ging er fulltime voor. Naast de ambulante dienst bouwden we een vaste trimsalon welke we later ook nog uitbreidden met een kattenhotel.

Het was me gelukt! Fulltime werken met dieren was dus toch te doen. Ondanks wat iedereen zei en dacht.

Omdat ik anderen ook heel graag hun droombaan gun richtte ik in 2017 de
vakopleiding ‘Katten trimmen’ bij het HKI (HuisdierKennisInstituut) mee op. Natuurlijk sloot ik me daar ook aan als theorie- en praktijkdocent.

Tientallen cursisten zetten hun eerste voorzichtige stapjes in de wereld van het kattentrimmen bij mij aan de trimtafel. Ik leerde hen om te gaan met de katten, hoe zij de vacht moesten behandelen en gaf hen het vertrouwen dat ook zij aan het werk konden als kattentrimmer. Niet alleen cursisten van deze opleiding overigens want ook gevestigde kattentrimmers wisten mij te vinden voor bijscholing.
Zij leerden bij mij de 
fijne kneepjes van het vak.

Daarnaast hielp ik ondertussen bijna 2000 kattengekken om de vacht van hun kat op een vachtsparende manier klitvrij te houden. Hoe? Door ze mijn boek: ‘Klitvrije kat, zo doe je dat! te laten lezen. 2 drukken gingen er in een dik jaar over de toonbank in Nederland en België dus met recht een bestseller!  

Maar dit was nog niet genoeg. Na het organiseren van een eerste online cursus voor katteneigenaren vielen alle puzzelstukjes in elkaar en hakte ik de knoop door. In 2020, mijn jubileumjaar waarin ik alweer 10 jaar katten trim starte ik een eigen kattentrimopleiding! Een kattentrimopleiding die grotendeels online gevolgd kond worden. Inmiddels bied Cats Class de kattentrimopleiding in 3 verschillende varianten aan. Voor iedere startende trimmen wat wils. Daarnaast organiseren wij bijscholing voor reeds gevestigde kattentrimmers. Bekijk ons aanbod hier.”

Diensten

Onze diensten

Onze hoofdmoot is een online trimopleiding voor de beginnende kattentrimmer.

Op dit moment bieden wij ‘Kattentrimmen in de praktijk’ zoals onze opleiding heet op 3 manieren aan.  Een videotraining, een zelfstudie en een 3e in de vorm van een echte vakopleiding. Alle 3 hebben hun eigen voordelen, want voor iedereen is er een andere keuze de beste. Hieronder zie je de hoofdpunten van de opleidingen zodat jij makkelijker een keuze kunt maken die bij jou past. 

Daarnaast kunnen gevestigde trimmers bij ons terecht voor bijscholing en nascholing door middel van diverse cursussen en webinars. 

Videotraining

Ideaal voor kattengekken die dromen om kattentrimmer te worden maar liever eerst een oriënterende cursus te doen voordat ze aan een vakopleiding beginnen.

Zelfstudie

Ben jij trimmer of wil jij trimmer worden maar heb jij niet zoveel tijd? Wil jij je extra onderdompelen in de lesstof en ook jouw vragen beantwoord hebben? En graag afsluiten met een certificaat?

Vakopleiding

Voor iedereen die nu echt zijn droom wil najagen en nu toch echt kattentrimmer wil worden!

Overige workshops & cursussen

Naast de opleiding ‘Kattentrimmen in de praktijk’ bieden wij ook diverse webinars en
cursussen aan in het kader van bijscholing voor de al gevestigde kattentrimmer.