Recensies zelfstudie

“Een complete opleiding voor een kattentrimmer waar alle mogelijke aspecten aan bod komen.

Op het begin twijfelde ik om mee te doen met de bijscholing. Ik vond het toch wel erg veel geld omdat ik natuurlijk al kattentrimmer ben en dus al veel kennis heb. Toen er een mooie actie voorbijkwam heb ik deze kans gegrepen. Want natuurlijk was ik leergierig en ook wel nieuwsgierig naar de lesstof.

Voor mij zat er door mijn ervaring wat dubbele informatie in maar mijn waarde heb ik gehaald uit de info over de vacht, over de afleiding in het trimsalon en over de handelingen voor het scheren van de oksels en liezen.

Ik wil deze opleiding zeker aanraden aan mijn collega hondentrimmers die katten trimmen, maar dan zonder diploma. Het resultaat hiervan is dat ik alleen maar foto’s zie van ontwolde katten, wat heel jammer is, met deze opleiding kun je je manier van werken herzien. Ik vind dat elke kattentrimmer een opleiding kattentrimmen zou moeten volgen, hondentrimmen alleen is absoluut niet voldoende.”

Bezoek de website van Trimsalon Trimalia

Silke Vincke

(België), Trimsalon Trimalia

Ik ben al heel wat jaren kattentrimmer en omdat ik me wil blijven ontwikkelen heb ik de zelfstudie van “Kattentrimmen in de praktijk” gevolgd.


Heel fijn om vanuit huis en op eigen tijden bij te scholen in dat wat ik dagelijks al doe. Voor een deel was het goed om weer eens wat theorie te herhalen, maar er kwamen ook zeker nieuwe dingen voorbij waar ik wat mee kan.

Natuurlijk is ons vak niet zwart-wit, nog volop in ontwikkeling en ben je sowieso nooit uitgeleerd, maar in de basis is het qua onderwerpen en stof behoorlijk compleet. Ik raad collega kattentrimmers het volgen van deze zelfstudie dan ook zeker aan. Ik vond het echt leuk èn heb er zeker ook nog wat van opgestoken!

Bezoek de website van Kalumi vacht & welzijn

Claudia

Kalumi vacht & welzijn

“Toen Wendy mij interviewde voor de opmaak van je opleiding was ik super nieuwsgierig hoe het zou gaan worden! Maar online, was dat wel wat voor mij?

Ik besloot me toch in te schrijven bij het HKI voor de klassikale opleiding. Ik volgde haar via Facebook en zag de eerste enthousiaste deelnemers voorbijkomen. Toen ze in december een hele mooie aanbieding had voor de zelfstudie besloot ik me tóch in te schrijven en wat ben ik blij dat ik dat gedaan heb!

De opleiding bestaat uit verschillende modules met in ieder diverse lessen die op een zeer duidelijke en begrijpelijke manier worden uitgelegd. Ook de modules door gastdocent Hennie Schuit zijn erg leerzaam en geven een goede uitleg over de basis behoeften van de kat.

Door de toevoeging van extra tips en heel veel filmpjes -module 5 bestaat uit meer dan 50 filmpjes met écht alle mogelijke katten die je op de tafel kunt krijgen- krijg je alle kanten van het katten trimvak te zien en hierdoor voelt de opleiding als een enorme goede voorbereiding op het echte werk!

Ik raad deze opleiding zeker aan en dan met name door de vele waardevolle video’s.”

Bezoek de website van Kattentrimsalon Kat Care

Alice van Tamelen

Kattentrimsalon Kat Care

“Toen ik zag dat Wendy deze online opleiding/zelfstudie “Kattentrimmen in de praktijk” zou organiseren, twijfelde ik geen moment. Ook al werk ik reeds 10 jaar met katjes, zowel in het kattenpension als kattentrimsalon, was dit een heel waardevolle heropfrissing met toch hier en daar nieuwe tips & tricks, vooral hoe je een katje op de trimtafel moet aanpakken.

Door de zelfstudie online te volgen, kan ik alles in mijn eigen tempo doornemen, even pauzeren en dan terug verder. De modules zitten heel goed in elkaar. Theorie afgewisseld met filmpjes en tekeningen, wat het visueel maakt. De presentatie kan uitgeprint worden, op die manier kan je voor jezelf bij elke slide nog notities maken.

Ik zou deze opleiding zeker aanbevelen aan andere kattentrimmers of personen die dit mooie vak willen leren. Zeker dan met de praktijk erbij.”

Bezoek de website van Kattentrimsalon Cats Precious

Annick de Kerpel

België, Kattentrimsalon Cats Precious

“Toen Wendy de online opleiding lanceerde, was ik hier heel benieuwd naar. Ik twijfelde nog even voor ik me inschreef, omdat de prijs met wat tegenhield. Maar al snel kon ik van een korting profiteren en ging ik ervoor. Ik heb toen besloten om toch mee te doen omdat ik me als kattentrimmer graag regelmatig wil blijven bijscholen.

Het theoretische deel van de opleiding heeft me een bondige samenvatting gebracht over het trimmen. Voor mij was het een herhaling, maar voor beginnende trimmers kan het een goede inleiding zijn. Het praktijkgedeelte heeft me persoonlijk minder bijgebracht. Wendy stelt zich heel kwetsbaar op door iedereen te laten meekijken in haar trimsalon. Maar mijn manier van werken sluit niet helemaal aan bij de opleiding. Mijn visie van katvriendelijk werken omvat een rustigere en zachtere aanpak. Maar iedereen heeft natuurlijk zijn eigen manier van werken.

Als ik de opleiding beschrijf aan anderen, dan zeg ik dat de theorie een mooie samenvatting is en dat het praktijkgedeelte niet helemaal aansluit bij mijn manier van werken. Afhankelijk van welke kennis collega’s zouden willen opdoen (bijvoorbeeld voor een korte opfrissing van de theorie), zou ik deze opleiding aan hun aanraden.”

Bezoek de website van MIAUW kattentrimmer

Lore

MIAUW kattentrimmer

“Nadat ik het boek ‘een klitvrije kat, zo doe je dat’ van Wendy gelezen had, was ik enthousiast over haar visie en werkwijze met betrekking tot katten trimmen. Het kat en vacht vriendelijke aspect wordt in de zelfstudie heel goed uitgelegd; in elke module wordt door middel van duidelijke video’s alles haarfijn uitgelegd. Ik ben blij dat ik de zelfstudie heb gedaan, veel nieuwe inzichten gekregen. Nu kan ik mijn katten klanten nóg beter van dienst zijn!“

Veronique v Meijel

Ik vond het echt een hele leuke cursus. Ondanks dat ik nu bijna 3 jaar trim, heb ik veel geleerd. Vooral de filmpjes vind ik heel leerzaam (en leuker dan tv kijken :)) Vooral de manieren van de kat hanteren. Ook heeft het mij een stuk zekerder gemaakt. De grens van stoppen of doorgaan vond ik altijd heel lastig maar schat ik nu beter in door te zien hoe jij en Hennie  werken.

Hoe de cursus Opgezet is met de modules en het afvinken vind ik heel fijn werken. Het lid zijn van de facebookgroep is ook een goede toevoeging.

Al met al “heel leuk en leerzaam!

Michelle Kok

Ik heb lang getwijfeld. Zou dit iets voor mij zijn? Wat ga ik er uiteindelijk mee kunnen doen?

Uiteindelijk besloot ik om mee te doen voor de vachtverzorging van mijn eigen katjes. Maar gaandeweg de opleiding ben ik er over gaan nadenken om er professioneel mee aan de slag te gaan.

Ik kan deze opleiding warm aanbevelen aan mensen die hun eigen katjes correct willen verzorgen. Ook voor actieve kattentrimmers is dit een waardevolle opleiding om te leren hoe je met een kat- en vachtvriendelijke aanpak de katjes van je klanten kan verzorgen.

Martine Vos

Hoi! Ik ben Brenda, Belgische en eigenares van de 2 prachtige maine coons Balou en Marie. Om meer te weten over de vacht en heb beter te kunnen verzorgen nam ik deel aan de zelfstudie van Cats Class bij Wendy Govers. Dus zonder voorkennis of ervaring. Vanaf de eerste video vond ik zowel Wendy als Hennie erg sympathiek en heel normaal overkomen, heel goed te verstane taal voor een leek zoals ik

Ik heb enorm veel geleerd van de studie, heb alle PowerPoints opgeslagen en kan mijn 2 schatten nu perfect verzorgen. Een echte aanrader om te volgen als eigenaar dus ook

Als Belgische moest ik het geluid soms wat hoger zetten, maar dat valt echt te verwaarlozen. Ik weet 1 ding: als ik hier ooit professioneel mee aan de slag wil, dan weet ik waar ik moet zijn, 1 adres: cats class bij Wendy Govers 

Brenda de Smet

Ik ben zo blij dat ik deze opleiding heb geïnvesteerd!

Ja, ik heb even getwijfeld om mij aan te melden voor deze opleiding. Want ik was tenslotte al gediplomeerd Kattentrimster, wat zal ik dan nog uit een dergelijke opleiding kunnen halen?

Nou, ik kan je nu achteraf wel zeggen een heleboel!

Net als Wendy en Hennie, heb ik tijdens mijn opleiding tot kattentrimster nog op de “’oude” manier leren trimmen. Welleswaar niet helemaal op de oude manier met clippervac en toestanden maar wel met het gebruik van te harde gereedschappen.

Omdat het toch wel kriebelde om meer te leren over het kat en vacht vriendelijk trimmen, heb ik Wendy eerst een mailtje gestuurd met de vraag of ik nog iets zal kunnen leren uit deze cursus. Na haar antwoord was ik al een beetje om, maar financieel gezien als startend kattentrimster in de  lockdown had ik niet de middelen om een dergelijke cursus te kunnen betalen. Tijdens verlenging van de lockdown kwam Wendy met een fantastisch leuke korting op de cursus van wel 50%, dat kon ik niet laten liggen. Ik ben er voor gegaan!

Ik ben erg blij dat ik deze bijscholing heb geïnvesteerd, wat was het machtig interessant!

Duidelijke filmpjes met diepgaande achtergrond informatie met betrekking tot het hoe en waarom kat en vacht vriendelijke trimmen. Het heeft mij veel extra inzichten gegeven.

Module 1 gegeven door Hennie, was voor mij grotendeels herhaling omdat ik bij haar al eens de workshop “Kattengedrag op de trimtafel heb gevolgd”.

Module 2 Vachtsparend werken vond ik erg fijne module, fijn dat er zo diep in werd gegaan met betrekking het hoe en waarom. Even ook zo met module 5, erg interessant!

Ook het omgaan met klanten gaf ook een nodige Boost. Kortom ik heb er geen moment spijt van dat ik in de cursus heb geinvesteerd.

Ondanks dat ik al op een vacht, huid en kat vriendelijke manier probeerde te werken, puur instinctief uit liefde voor dieren.

Heeft het volgen van deze opleiding mij diepgaande achtergrond informatie gegeven over het hoe en waarom op deze manier te werken.

De opleiding heeft mij laten zien dat ik al heel goed bezig was met kat en vacht vriendelijk trimmen. De nieuwe diepgaande inzichten maken mij nu een nog betere versie van mijzelf als Kattentrimster. Ook kan ik mijn klanten nog beter voorlichten omtrent de vachtverzorging van hun lieve kat(ten).

Wendy en Hennie, ik wil jullie dan ook HEEL hartelijk bedanken voor de moeite die jullie hebben gedaan met het opzetten van deze mooie cursus!! De cursus is super prettig te volgen, interessant, diepgaand  en een zeer welkome aanvulling voor iedere kattentrimmer!

Bezoek de website van Trimsalon de Kattenvriendin

Andrea de Roede

Trimsalon de Kattenvriendin

Ik vond het een leerzame opleiding met veel handige tips. Er waren heel veel praktijk video’s aanwezig zodat je de theorie gelijk in de praktijk kon bekijken. Vanuit Wendy kwam er altijd een fijne feedback! 

Bezoek de website van Kattenhotel en kattentrimsalon Overpelt 

Margreth de Borst

Kattenhotel en kattentrimsalon Overpelt

Katten! Wat zijn het geweldig intrigerende dieren!
Ik ben dierenartsassistente van opleiding en doe dit intussen al bijna 7 jaar met veel liefde. Doorheen de jaren ben ik hoofdzakelijk met de typische kleine huisdieren in aanraking gekomen, maar al snel werd mijn voorkeur voor katten duidelijk.

Ik heb intussen zelf een mooie groep van 6 katten verzameld en kom er dagelijks nog andere tegen op het werk. Naast de dierenartshandelingen en onderzoeken, mogen wij als assistente soms de vacht van langharige katten onder handen nemen. Maar al te vaak werd door de eigenaar een grondige scheerbeurt gevraagd. Zonder het kwaad ervan in te zien, deden we dit dan ook. Ook mijn eigen halflangharige kat gaf ik vroeger 2 keer per jaar een zéér grondige kambeurt…en met grondig bedoel ik, hoe meer haar eruit, hoe beter..?!

Toen ik Wendy haar Facebookpagina met leuke en leerrijke filmpjes leerde kennen, werd ik meteen nieuwsgierig naar meer. Later volgde het boek ‘Klitvrije kat zo doe je dat’ en het bijhorend basissetje voor de vachtverzorging. Ik stond versteld hoe weinig je eigenlijk nodig hebt om toch aan degelijke vachtverzorging te doen!

Toen de melding van de opleiding kwam, wilde ik hier graag snel meer over weten.
Gezien corona ons al enige tijd in de ban houdt, was ik benieuwd hoe dit aangepakt zou worden. Wat geweldig dat er een versie in de vorm van Zelfstudie werd aangeboden! Aangezien ik voltijds werk en we momenteel niet echt veel contact mogen hebben, was dit de ideale oplossing om me op eigen tempo toch al wat te verdiepen in de wereld van de kattenvacht. Nooit gedacht dat er zoveel bij komt kijken. Ik heb enorm veel bijgeleerd aan de hand van duidelijke powerpoints begeleid door uitleg en door de vele voorbeeldfilmpjes. Ik ben dankbaar dat ik deze info intussen ook al kan overbrengen naar de klanten die in de praktijk komen. Want geloof me, er is nog veel onwetendheid.
Om zelf echt te gaan trimmen, heb ik nog wel wat oefening en praktijk nodig, vooral wat betreft het hanteren van de katten tijdens een trimbeurt. Maar de goede basis heb ik nu mee en ik kan alvast veel juistere uitleg en betere tips geven aan klanten met vragen over de kattenvacht. Ik hoop dat ik dit naar de toekomst toe verder kan uitbouwen…

Dankjewel Wendy! Smaakt naar meer!

Kathleen Geyskens

Toen het boek ‘Klitvrije kat, zo doe je dat’ uitkwam, heb k het direct aangekocht. Het was een ideaal naslagwerk, waar de tweedaagse cursus die ik 4 jaar geleden gevolgd heb over katvriendelijk en vachtsparend trimmen, perfect in werd samengevat.

Sinds die tweedaagse trim ik trouwens mijn eigenste Perzische poesjes zo vachtsparend mogelijk. De resultaten die je er mee behaalt zijn opmerkelijk!

Toen k bij Wendy aanklopte voor de aankoop van een kleine praktische tondeuze, had k op haar website gezien dat ze ook online workshops gaf over katvriendelijk en vachtsparend trimmen.

Na inkijk te hebben gekregen van de aangeboden inhoud, heb k me ingeschreven, ook al had k maar 3 weken de tijd om alles af te werken.

Maar de modules zitten perfect in elkaar en doordat je zelf kunt kiezen wanneer je alles volgt, heb je meer vrijheid om de lessen in te plannen.

De diverse items werden schitterend ondersteund met pdf’s, waardoor je makkelijk kon volgen. Ontelbare interessante filmpjes zorgden voor heel wat afwisseling en waren doorspekt met een groot aantal extra tips en tricks.

Zowel Wendy als Henny hebben op een aangename manier een heel volledig beeld gegeven van alle facetten van het kattentrimmen.

Deze opleiding is dus echt een aanrader als je (nog meer) wil (bij)leren en je techniek wil verfijnen. Deze lessenreeks heeft mijn zelfvertrouwen geboost en ik heb de herbevestiging gekregen dat ik goed bezig ben :).

Apetrots ben ik op mijn behaalde certificaat! Zou het onmiddellijk opnieuw doen!

Hartelijk dank Wendy voor dit superinitiatief!

Bezoek de website van De la Folie’s Deluxe CAThotel en Cattery

Chris

De la Folie’s Deluxe CAThotel en Cattery

Ik heb lang getwijfeld om me in te schrijven omdat ik reeds bezig was met een andere opleiding. De super leuke lockdownkorting heeft me dan toch over de streep getrokken en ik heb er absoluut geen spijt van!

Zelf had ik vooral nog veel praktische vragen. Hoe pak je bepaalde specifieke casussen aan? Hoe richt je een trimsalon in? Hoe poets en ontsmet je het trimsalon het best? Wat met katten die pijn hebben? En deze vragen werden allemaal uitgebreid beantwoord.

Er werd ook veel informatie gegeven over de educatie voor je klanten, waar ze bij andere opleidingen niet altijd de nadruk op gelegd wordt.

Wat me ook zeker is bijgebleven zijn de hanteertechnieken in de filmpjes. Fijn dat er een opleiding is die een duidelijke stap voor stap uitleg hierover geeft zodat je als trimmer weet hoe je op verschillende manieren bij de moeilijke plekjes van een kat geraakt.

Verder kan je iedere vraag die je hebt stellen in gesloten facebookgroep. Wendy en Hennie zijn beide heel betrokken, lieve mensen maar ook eerlijk, realistisch en no nonesense. Dus voor de mensen die nog twijfelen; je zal er geen spijt van krijgen!

Bezoek de website van Maison Du Chat Trimsalon

Femke van Maison du Chat

Maison Du Chat Trimsalon

Eerlijk gezegd heb ik wat getwijfeld om de zelfstudie te beginnen wegens tijdgebrek vooral.

In mijn voltijdse job ben ik persoonlijk assistent van mijn dochter met een ernstige vorm van epilepsie en volledig hulpbehoevend. En in  bijberoep heb ik de cattery met 7 fokpoezen( Britjes) en 2 Ragdolls.

Maar ik ben heel erg blij dat ik het toch gedaan heb. Onze Ragdolls hebben dringend een trimbeurt nodig, ze hebben redelijk wat klitten en enkele viltplekken van het buiten zitten.

Daarom wou ik toch meer weten over het kammen en scheren wat ik heel duidelijk vond in de filmpjes.

Gecombineerd met de essentiële oliën heb ik de poezen al deels kunnen verlossen van de pijnlijke viltplekken.

Ik zal Cats Class zeker aanbevelen!

Het is een super interessante en toffe opleiding, dankjewel Wendy!

Bezoek de website van Cattery Efezia

Ann de Laeter

Cattery Efezia

Deze zelfstudie was het laatste zetje wat ik nodig had. Op het moment dat ik Wendy en Hennie tijdens een webinar zag was ik eigenlijk meteen om. Zij praten met veel liefde over kattengedrag en de kattenvacht. Bij hen heb je het gevoel dat je kat in goede handen is. De studie is erg motiverend. Ik vond het fijn dat er bij elke module veel voorbeelden uit de praktijk gebruikt werden. Zo heeft module 5 heel veel filmpjes vanuit de trimsalon. Ik kan veel tips van Wendy gebruiken, zoals de trimtafel naast een raam plaatsen wat zorgt voor goede afleiding. Een simpele maar heel praktische oplossing. Kortom, een heel informatieve en vooral motiverende cursus.

Miranda Versnel

Knappe kat salon

Ik zag de advertentie in de Groomers voor de zelfstudie. Ik heb heel erg getwijfeld of dit wel iets voor mij zou zijn. Ik heb nu een trimsalon met name voor honden. Ik krijg steeds vaker katten over de vloer en ik moet toegeven dat het me steeds zwaarder valt om honden te trimmen. Als ik me nou in katten specialiseer. Dit is ook wel arbeidsintensief, maar je hoeft niet zulke zware dieren meer te tillen… Op oudejaarsdag heb ik de stoute schoenen aangetrokken en me aangemeld voor de studie. Ik dacht dat ik nu toch in lockdown en niets te doen had overdag ik de studie er makkelijk bij naast kon doen.

In de praktijk viel me dit wel een beetje tegen. Ik kreeg er de zorg van mijn tante en moeder bij door de lockdown. Mijn kinderen waren hele dagen thuis en dat vergde ook de nodige aandacht. Toen ik weer aan het werk mocht moest ik ineens mijn achterstanden in de salon wegwerken en toen had ik voor mijn gevoel nog minder tijd. Mijn planning was dus niet zo heel erg goed, maar dat was een fout van mezelf.

De studie is heel goed te doen. Heel duidelijke filmpjes en hele goede uitleg. Ook een hele goede begeleiding. Op een gegeven moment heb je zelfs het idee dat je Wendy en Hennie persoonlijk kent, je hoort hun stemmen en ziet ze tijdens de filmpjes veel. Ik ben door deze studie heel anders tegen mijn trimwerk gaan aankijken, ook hoe ik omga met honden en hun vacht. Vind het ook ideaal in de verzorging van onze eigen 3 katten. 1 van onze katten trekt altijd de klitten bij zichzelf eruit. Ik dacht dat dat niet goed was, maar dat leer je via de studie waarom dit wel of niet goed is…

Ik zou deze cursus zeker aanraden voor collega’s. Je leert er heel veel van. Ik ben nog van de oude stempel… ontwollen, maar je leert wat er niet goed is aan het ontwollen. Ik heb stage gelopen bij een trimster die persen fokte en heb jaren in een dierenhotel gewerkt waar ook een trimsalon was. Daar hebben we inderdaad de katten ook ontwolt. En bij de trimster/fokster moesten de katten 1x per maand  in bad. Heb heel veel bijgeleerd in deze cursus en ook naar mezelf leren kijken. Vond het wel schrikken tijdens de laatste module de filmpjes met karakter katten. Maar gelukkig werd mij wel snel duidelijk dat niet alle katten zo zijn in de trimsalon

Bezoek de website van Trimsalon Xie je

Rina Bakker

Trimsalon Xie je

Begin dit jaar, 2021, ben ik begonnen aan de zelfstudie ‘kattentrimmen in de praktijk’ bij Cats Class van Wendy. Ik heb zelf twee katten rondlopen en ik wilde heel graag meer verdiepen in deze bijzondere dieren.

Nou die verdieping heb ik zeker gevonden bij deze zelfstudie. Ongelooflijk leuk om een deel geleerd te hebben over het kattengedrag en ook zeker over de hele verzorging van de vacht van de kat. Hierbij komen alle soorten vachten aan bod en wordt er d.m.v. hele duidelijke filmpjes en power point presentaties de stof aan je uitgelegd. Het fijne hieraan is dat je de video altijd even kunt pauzeren en terug kunt kijken.

De lesstof is overzichtelijk ingedeeld en vooraf vindt er ook een instructie video plaats over de werking van de studieomgeving. Hierdoor kun je zelf heel goed aan de slag en hoef je dus niet onderweg voor een super leuke studie.

De facebook groep is ook heel leerzaam en leuk. Je kunt hier ervaringen en vragen delen die ook binnen een zeer korte tijd worden beantwoord. Ik heb hier zeker een hele leuke ervaring aan over gehouden en wie weet smaakt het voor in de toekomst naar meer. 

Ik kan alleen meer zeggen: ‘Ga zo door!’. Dikke duim voor deze zelfstudie! 

Liedewij van der Wiel

Het is in Februari 2020 begonnen met het onderzoeken of een Maine Coon een geschikt huisgenootje zou zijn voor ons.

Vanaf hier is mijn persoonlijke avontuur begonnen!

Het boek “Klitvrije Kat, Zo doe je dat” Kregen wij van de fokker toen ze Jay in Augustus 2020 kwam brengen. Mijn interesse was gelijk al gewekt omdat dit boek voor mij een toevoeging gaf voor de Maine Coon Kitten verzorging.

Snel was ik lid geworden van Wendy haar pagina Facebook “Cats Only”. Zoveel nuttige informatie! En niet alleen over vacht verzorging. Onze Maine Coon is inmiddels 11 maanden en heeft last van een KaterStaart.

Wendy kwam gelijk met tips en tricks toen ik er naar vroeg, heel gedreven is ze. “Klit vrij de crisis door” was een geweldig initiatief van Wendy, Hier heb ik ook aan mee gedaan om zo nog beter de vacht cyclus te kunnen begrijpen en de verzorging hiervan.

Wendy was dat zelfde jaar ook begonnen met een Online leer omgeving te creëren “Katten Trimmen in de Praktijk”. Deze cursus lonkte heel erg naar mij, maar gezien mijn Dyslexie was ik niet zeker of dit voor mij zou zijn weg gelegt.

Ondanks de twijfel aan mijn eigen kunnen heb ik mezelf dit als een uitdaging aangenomen toen dit aanbod voor de 2de keer langs kwam in haar Facebookgroep en heb me ingeschreven.

Tot de dag van vandaag nog altijd super blij mee dat ik dit gedaan heb en ook voor mijn Maine Coon. Ik weet nu iets beter hoe zijn vacht te verzorgen en de cyclus begrijp.

Inmiddels heb ik al een aantal klitjes weggehaald, 1 met me vingers en 1 met de tondeuse omdat de klit te vast zat, wie had dit gedacht  en houd ik netjes zijn Katerstaart bij.

Onze Maine Coon is nog jong zodat ik hem dingen kan aanleren zodat het ook voor Hem makkelijker is. Het voor de toekomst zeker veel voordelen geven. En JA! dit is echt voor elke kattenliefhebber aan te raden om te doen, dit geeft zoveel meerwaarde voor je kat.

Irma Hogervorst