Selecteer een pagina

Testimonials

Lees hier de volledige testimonials

“Ik ben een van de gelukkigen die mocht mee doen aan de pilot van de nieuwe opleiding van Wendy “Kattentrimmen in de praktijk”.

En heb er geen moment spijt van. Ik wilde al langer iets met katten doen en zocht al een tijd wat bij mij paste totdat ik een on-line training deed bij Wendy “Klitvrij de crisis door”. Door met mijn eigen kat aan de slag te gaan, merkte ik dat ik dit erg leuk vond en besloot om ook me op te laten leiden als trimmer. En het bevalt me tot nu heel goed. Het on-line opleiding volgen is voor mij ideaal. Ik hoef er niet ver voor op weg en het is goed te combineren met mijn full-time job.

De theorie kan heel goed on-line gegeven worden. Maar ook het praktische laat Wendy heel goed zien in de video’s die beschikbaar gesteld worden. Door de Q&A en de vragen die ik altijd kan stellen, maakt het voor mij de ideale opleiding. Ik heb zelf twee katten in huis die heel snel in de klit raken dus daar kan ik goed op oefenen. Zij zijn ook nog eens niet de makkelijkste katten dus dat maakt ze ideaal voor mij om hun als oefen katten te gebruiken. Ik heb inmiddels ook een naam voor mijn kattentrimsalon “Miauwplaza”. Bij het opzetten van je bedrijf geeft ze ook veel goede adviezen en kunnen we gebruik maken van haar ervaring als kattentrimster. Ik heb tijdens de opleiding alleen maar meer zin gekregen om te starten.

Linda den Heijer – Miauwplaza 

”Mijn naam is Lia de Jong, getrouwd met Kees en samen zijn we -naast ons melkveebedrijf- sinds 2014 eigenaren van Kattenpension De Krullentrap in het Brabantse Dongen.

Omdat ik bij mijn gasten in het kattenpension ook te maken heb met vachtverzorging en meer kennis hiervan op wilde doen, zodat ik ze op een juiste manier kan helpen, heb ik me aangemeld voor de pilot van de kattentrimopleiding van Cats Class. Ik volg Wendy al geruime tijd op facebook en haar manier van katvriendelijk en vachtbesparend werken spreekt me erg aan.

Het theoretische gedeelte van deze opleiding werd online in modules aangeboden .Nu ben ik niet zo piepjong meer, heb allang niet meer gestudeerd en ben helemaal niet handig met computers. Ik zag daarom wat op tegen een online opleiding, want het is zo irritant als je steeds vastloopt en assistentie moet vragen aan je familieleden. Maar dat is gelukkig reuze meegevallen!

Het lukt me prima om zonder hulp in te loggen en de lessen te volgen. Koptelefoon op, het geluid is prima en de vele video’s zijn duidelijk. En het is natuurlijk super gemakkelijk, dat ik er niet voor van huis hoef en kan kijken op tijdstippen die mij uitkomen.

Op de trimtafel kom je de katten tegen, die het -om wat voor reden dan ook- niet lukt om zelf hun vacht te verzorgen en eventuele hulp van hun baasje niet op prijs stellen. Daarin zit een uitdaging! In de diverse modules leer je veel over de vachtcyclus, de verschillende karakters van een kat en alles wat erbij komt kijken om een kat te trimmen. De vele praktijkvideo’s zijn een welkome aanvulling daarop.
Iedere module wordt afgesloten met een Q en A, waar je met al je vragen terecht kunt en daarnaast is er een besloten facebookgroep met veel informatie.

Het theoretisch gedeelte is inmiddels afgesloten met een examen en de volgende stap is de praktijkopleiding. Door de duidelijke uitleg en het enthousiasme van Wendy heb ik veel zin om te gaan oefenen en hopelijk ben ik over een tijdje ook een professionele kattentrimmer!”

Lia de Jong- Kattenpension De Krullentrap

”Toen ik zag dat Wendy van Cats Class ging starten met de vakopleiding kattentrimmen was ik snel enthousiast. Ik had de plannen al langer en online leren is in deze tijd ideaal.

Wendy heeft mij prima geholpen met de vacht van mijn eigen katten en dat geeft vertrouwen. De online leeromgeving bevat veel informatieve video’s, is overzichtelijk en makkelijk in gebruik. De trimtechnieken en praktijksituaties worden duidelijk in beeld gebracht.

Via een besloten facebook groep kun je ervaringen delen en vragen stellen, die dan bij een live Q&A aan bod komen. Dit geeft ondanks het online karakter van de opleiding toch ook het gevoel dat je met elkaar de opleiding volgt.

Wendy weet de leerstof praktisch en met een aanstekelijk enthousiasme over te brengen. De theorie is inmiddels achter de rug en ik kijk er naar uit om met het praktijkdeel te starten!”

Erik van Hoek

”Toen ik via facebook vernam dat er een nieuwe kattentrimopleiding zou starten, was ik meteen geïnteresseerd. Ik begreep dat deze opleiding gebruik maakte van de zogenaamde ‘corona-voordelen’ zoals online lessen en zodra ook bekend was dat de manier van werken katvriendelijk en vachtsparend zou zijn, was ik direct om! SCHRIJF MIJ MAAR IN!

 

Er werd een besloten facebookgroep aangemaakt met alle deelnemers en we stelden onszelf voor middels een video. Dat was leuk en we maakten kennis met mede-cursisten. Toen konden we echt gaan beginnen! 5 theoriemodules te gaan met ieder een eigen Q&A (vraag & antwoord) die Live werd gedaan. Voor docenten Wendy en Hennie was het ook nieuw om het lesmateriaal middels een video te delen. Maar het gaat ze goed af, met de nodige kritiek soms van ons.  Werden er teveel vragen gesteld na afloop, dan kon de lesstof misschien iets handiger of simpeler uitgelegd worden.

 

Het jammere van online les is dat je geen interactie in het leslokaal hebt. Hier komen ooit interessante discussies uit voort, maar daarentegen kan ik het online lesmateriaal meerdere keren terugkijken voor perfecte samenvattingen te maken. Daarbij weegt live-les niet op tegen de tijd die je wint door de lessen fijn thuis te volgen op eigen tijd. Ik kom uit het zuiden van Brabant en moet normaal gesproken altijd 1-2 uur reizen voordat ik op locatie ben voor cursussen, nascholingen en opleidingen. Dus als ik maar 6 uurtjes in de lesbanken hoef te zitten, ben ik er totaal 10 uur of meer met files mee kwijt. Nu kan ik het volledig zelf indelen. Een vrije middag of avond en zelfs de ‘zondagmorgen-met-koffie-en-croissantje-on-the-side’ leent zich prima voor een online les. Heerlijk gewoon!

 

De offline dag bij de groothandel ging helaas door verdere COVID-restricties niet door, maar ieder kon op eigen houtje afreizen naar Oosterhout of simpelweg online bestellen. Ook dit was prima geregeld door Wendy en Ton van OKDV.

 

De inhoud van de lessen is tot op heden super interessant! Ik verveel me niet bij het volgen van de lessen. Wendy legt het goed uit, zonder om de feiten heen te draaien. Het vak kattentrimmen doe je uit liefde voor de katten, maar dat wil niet zeggen dat je geen trieste zaken op de trimtafel krijgt. Wendy bereidt ons hier goed op voor! Zo goed zelfs, dat ik blij was om een ‘normale kat’ op de trimtafel te zien. Dat kan gelukkig dus ook gewoon! Hahaha. Nee zonder gekheid. Ze laat alle uitzonderingen aandachtig zien, zodat we ons verwachtingspatroon bij kunnen stellen. Mochten we het straks een keer zelf tegenkomen, denken we terug aan de lesstof. Dat lijkt mij wel prettig hoor als je het dan al een keer gezien hebt.

 

Na elke module was het wachten tot de volgende online ging. Dat getuigt van gezonde spanning om verder te willen leren en meer te weten te komen over dit geweldige vak.

 

Wendy is duidelijk in haar uitleg, zowel mondeling als via de dia’s in de presentaties. Ze laat veel zien uit het leven van haar als kattentrimmer, zowel diegene die aan huis gaan trimmen als in een eigen salon. We weten precies welke materialen en middeltjes we in kunnen zetten bij welke problemen. Maar belangrijker is dat Wendy netjes aangeeft dat zij bepaalde materialen of merken graag gebruikt, maar dat het uiteindelijk altijd een persoonlijke keuze is. We hoeven niet persé als zogenaamde groupies alles exact hetzelfde aan te schaffen, maar kijk vooral waar jij een goed gevoel bij hebt.

 

Nu is het wachten tot de COVID-restricties versoepeld worden, zodat we de praktijkopdrachten mogen doen. Daar wil ik graag mee beginnen, maar niet zonder goede start. Eerst samen met begeleider aan de gang om de nodige feedback en bijsturing te krijgen. Daarna zelf verder oefenen tot het examen. Een goede basis en begeleiding is alles en wat dat betreft zit je bij Cats Class hartstikke goed! Daar ben ik van overtuigd!”

Anneke- Miauw Kattentrimsalon

‘Yes, ik was bij de pilot ‘Kattentrimmen in de praktijk’! En dat was top!

Eind vorig jaar had ik besloten dat ik meer wilde weten over het trimmen van katten. In eerste instantie om mijn eigen katten te kunnen helpen bij hun vachtverzorging. Hier en daar ging ik wat cursussen en modules volgen, ging stiekem verder denken dan alleen het helpen van mijn eigen katten en kwam toen gelukkig bij Wendy terecht.

Begin dit jaar heb ik de masterclass bij haar gevolgd en deed ik mee met de online training ‘Klitvrij de crisis door’. Wendy was een echte inspiratiebron! Haar manier van kattentrimmen vond ik geweldig. Niet alleen het kat- en vachtvriendelijk trimmen, maar ook haar duidelijkheid hebben mij overtuigd dat ik dit ook wilde gaan doen. Ik vond het lastig de juiste opleiding te vinden, totdat Wendy Cats Class ‘Kattentrimmen in de praktijk’ startte. Ik hoefde niet lang na te denken om mee te doen aan de pilot.

Wat ben ik blij dat ik dat gedaan heb! In de 5 goed opgebouwde theoretische modules is alles voorbijgekomen om straks goed aan de praktische module te kunnen beginnen en daarna te kunnen starten als kattentrimmer. De vele foto’s en video’s bij de modules maakten alles nog duidelijker. En mooi meegenomen: door module 1 ‘Word een kattenfluisteraar’ heb ik geleerd mijn eigen ‘draak’ steeds beter te kunnen ‘handelen’. Zijn aangeleerde gedrag moest afgeleerd worden en dat gaat de goede kant op! Vroeger kon ik hem niet eens met de kam alleen maar aanraken, voordat hij tekeer ging. Inmiddels kan ik hem van klitten verlossen!

Hoewel ik van tevoren nog dacht dat fysiek les krijgen fijner/vollediger zou zijn, ben ik er nu van overtuigd dat we met de online modules niets gemist hebben. Alle vragen die ik tussendoor kon bedenken, werden in de Q & A’s behandeld.

Omdat de modules allemaal online te volgen waren, was het ook allemaal goed te combineren met mijn baan in het onderwijs. De lengte van de modules waren niet allemaal even lang, wat erg fijn was, omdat ik dan tijd had eerdere modules nog eens terug te kijken. Het in de praktijk brengen (oefenen) van alles wat we geleerd hadden, konden we in de facebook groep delen en Wendy gaf haar feedback. Op deze manier leerden we ook weer van elkaar.  

Met de modules, Q & A’s en facebook groep werd ik goed voorbereid op het examen. Nu de praktijk nog! Ik kan niet wachten. Ik heb zo’n zin om te gaan beginnen! En ooit…. Ooit hoop ik net zo goed te worden als Wendy. Als kattentrimmer en zeker ook als ondernemer… Mijn trimsalon ‘Kattentrimsalon Purr & Fur’ wordt binnenkort gebouwd, de juiste materialen worden al aangeschaft en mijn website en facebook pagina zijn klaar. Nu ben ik er bijna helemaal klaar voor!”

Annette Gasseling- Kattentrimsalon Purr & Fur

”Hay, ik ben Gea Kraaij, ik heb mee gedaan met de pilot   Kattentrimmen in de praktijk.

Ik was al een poosje opzoek naar een opleiding/workshop die  mij kon leren mijn eigen katten beter te onderhouden, ik fok  Maine Coons dus onderhoud is zeker nodig. Het lukte mij altijd  prima tot ik 2 volwassen dames in mijn cattery kreeg die al weg rende als ik een kam pakte, ik had dus wat tips en tools nodig. 

Maar dat was nog al een zoektocht, scholingsdagen op dagen dat ik echt geen vrij kon krijgen van mijn werk, scholing in het  weekend maar dan ver weg. Maar ook waren er opleidingen die wilde dat je katten mee nam naar de scholing en daar ging trimmen, dat vond ik helemaal geen goed idee.

Ik had wel eens vaker wat van Wendy gezien maar ik volgde haar niet echt. Ze zat tenslotte te ver van mij weg. Maar ineens  kwam haar opleiding langs, leren vanuit huis op de dagen dat  jij tijd hebt. Maar voor mij belangrijk wel persoonlijke begeleiding. En Wendy heeft niets te veel beloofd, ik kan met  mijn vragen altijd bij haar terecht, de Q&A s zijn fijn ook al kan je er niet live bij zijn het is allemaal later terug te kijken.

En zo zie je ik ging eigenlijk voor een opleiding/training om te  leren mijn eigen katten goed te kunnen onderhouden en het  werd een volledige opleiding, waarin ik ook geïnspireerd werd  om andere katten te gaan trimmen, dus wie weet wat daar uit  voort komt.”

Gea Kraaij

”Sinds ik eigenlijk al wist dat ik liefde voor katten had, wilde ik iets met katten gaan doen. Ik wist, in het begin, niet wat ik kon doen met katten en bleef er een beetje achteraan sukkelen. Een paar mensen raadde het af, omdat er maar weinig werk in was. Toen ik hoorde dat Wendy een katten trimopleiding ging starten, ben ik er gelijk achterheen gegaan. Dit vond ik al gelijk heel leuk!

Voordat ik met deze opleiding begon, wist ik al wel hoe ik katten moest hanteren. Het is me nu duidelijk geworden dat je in situaties terecht kunt komen, waardoor je anders zou kunnen/moeten reageren om beter op de kat af te stemmen. Vooral de kat laten denken dat je doet wat hij/zij wil.

Ik heb veel aan de lesstof gehad. Ik weet nu dingen, die ik eerst nog niet wist, bijvoorbeeld dat een kat in mozaïek verhaard. Dit had ik niet geleerd op mijn opleiding en moest hier gelijk meer van weten. Zo zijn er meer dingen, maar die ga ik niet allemaal verklappen.

Er is eigenlijk maar 1 ding waar ik tegenaan ben gelopen: tijdsdruk. De PowerPoints en de filmpjes sloten goed bij elkaar aan, maar ik moest zelf nog wel veel aantekeningen maken, omdat er verder niets op papier stond waar ik later nog iets op terug kon zoeken. Omdat ik dyslectisch ben, kostte mij dat extra tijd. Het zou fijn zijn als er een naslagwerk op papier was geweest.

Het was een heel erg leuke en fijne ervaring, waar ik in de toekomst hopelijk mee aan de slag kan gaan!”

Lisa

”Toeval bestaat bijna niet zullen we maar zeggen. Op de dag dat ik besloot om een kattentrimopleiding te zoeken, besloot Wendy er één te starten.

Toen ik hoorde dat Wendy haar nieuwe opleiding ging starten, zei ik natuurlijk volmondig JA, toen ze vroeg of ik mee wilde doen met haar pilot voor de nieuwe opleiding ‘Kattentrimmen in de praktijk’.

Omdat de coronacrisis roet in het eten gooide wat betreft mijn plannen voor een trimopleiding, was ik ontzettend blij toen ik hoorde dat deze opleiding online te volgen was. Rustig alles op je eigen tempo en in je eigen tijd volgen is echt ideaal en prima te combineren met een fulltime baan.

Daarnaast zijn de live Q&A momenten een mooie stok achter de deur om wel alles op tijd af te krijgen! Inmiddels zijn de plannen al volop bezig om mijn eigen trimsalon op te zetten en ik heb dan ook heel veel zin om te starten!”

Tamara

“Sinds eind augustus ben ik bezig met de vakopleiding tot kattentrimmer van Cats Class. Het idee spookte al tijden door mijn hoofd, maar de echte stap had ik nog niet gezet.

Ik had dan ook geen idee hoe ik zo’n opleiding moest combineren met mijn full-time baan. De nieuwe opleiding van Cats Class bleek de oplossing te bieden: een opleiding die voornamelijk online te volgen is! Superhandig, want zo kun je lessen volgen wanneer het jou uitkomt.

Ik was wel heel even bang dat het niet haalbaar was, online lessen voor zo’n praktisch vak. Maar niets is minder waar! De leeromgeving ziet er heel mooi uit en vele informatieve filmpjes laten je alles zien wat je als kattentrimmer moet weten. Zijn er toch onduidelijkheden? Geen probleem; bij iedere module is er een online Q&A, die ook op een later moment te bekijken is.

Het theoretische gedeelte van de opleiding is inmiddels al bijna klaar en ik kan bijna niet meer wachten om echt aan de slag te gaan als kattentrimmer!”

Simone Meijer – Trimsalon Neko

Testimonials Zelfstudie

“Een complete opleiding voor een kattentrimmer waar alle mogelijke aspecten aan bod komen.

Op het begin twijfelde ik om mee te doen met de bijscholing. Ik vond het toch wel erg veel geld omdat ik natuurlijk al kattentrimmer ben en dus al veel kennis heb. Toen er een mooie actie voorbijkwam heb ik deze kans gegrepen. Want natuurlijk was ik leergierig en ook wel nieuwsgierig naar de lesstof.

Voor mij zat er door mijn ervaring wat dubbele informatie in maar mijn waarde heb ik gehaald uit de info over de vacht, over de afleiding in het trimsalon en over de handelingen voor het scheren van de oksels en liezen.

Ik wil deze opleiding zeker aanraden aan mijn collega hondentrimmers die katten trimmen, maar dan zonder diploma. Het resultaat hiervan is dat ik alleen maar foto’s zie van ontwolde katten, wat heel jammer is, met deze opleiding kun je je manier van werken herzien. Ik vind dat elke kattentrimmer een opleiding kattentrimmen zou moeten volgen, hondentrimmen alleen is absoluut niet voldoende.”

Silke Vincke – Trimsalon Trimalia (België)

 

Ik ben al heel wat jaren kattentrimmer en omdat ik me wil blijven ontwikkelen heb ik de zelfstudie van “Kattentrimmen in de praktijk” gevolgd.


Heel fijn om vanuit huis en op eigen tijden bij te scholen in dat wat ik dagelijks al doe. Voor een deel was het goed om weer eens wat theorie te herhalen, maar er kwamen ook zeker nieuwe dingen voorbij waar ik wat mee kan.

Natuurlijk is ons vak niet zwart-wit, nog volop in ontwikkeling en ben je sowieso nooit uitgeleerd, maar in de basis is het qua onderwerpen en stof behoorlijk compleet. Ik raad collega kattentrimmers het volgen van deze zelfstudie dan ook zeker aan. Ik vond het echt leuk èn heb er zeker ook nog wat van opgestoken!

Claudia – Kalumi vacht & welzijn

“Toen Wendy mij interviewde voor de opmaak van je opleiding was ik super nieuwsgierig hoe het zou gaan worden! Maar online, was dat wel wat voor mij?

Ik besloot me toch in te schrijven bij het HKI voor de klassikale opleiding. Ik volgde haar via Facebook en zag de eerste enthousiaste deelnemers voorbijkomen. Toen ze in december een hele mooie aanbieding had voor de zelfstudie besloot ik me tóch in te schrijven en wat ben ik blij dat ik dat gedaan heb!

De opleiding bestaat uit verschillende modules met in ieder diverse lessen die op een zeer duidelijke en begrijpelijke manier worden uitgelegd. Ook de modules door gastdocent Hennie Schuit zijn erg leerzaam en geven een goede uitleg over de basis behoeften van de kat.

Door de toevoeging van extra tips en heel veel filmpjes -module 5 bestaat uit meer dan 50 filmpjes met écht alle mogelijke katten die je op de tafel kunt krijgen- krijg je alle kanten van het katten trimvak te zien en hierdoor voelt de opleiding als een enorme goede voorbereiding op het echte werk!

Ik raad deze opleiding zeker aan en dan met name door de vele waardevolle video’s.”

Alice van Tamelen – Kattentrimsalon Kat Care

 

“Toen ik zag dat Wendy deze online opleiding/zelfstudie “Kattentrimmen in de praktijk” zou organiseren, twijfelde ik geen moment. Ook al werk ik reeds 10 jaar met katjes, zowel in het kattenpension als kattentrimsalon, was dit een heel waardevolle heropfrissing met toch hier en daar nieuwe tips & tricks, vooral hoe je een katje op de trimtafel moet aanpakken.

Door de zelfstudie online te volgen, kan ik alles in mijn eigen tempo doornemen, even pauzeren en dan terug verder. De modules zitten heel goed in elkaar. Theorie afgewisseld met filmpjes en tekeningen, wat het visueel maakt. De presentatie kan uitgeprint worden, op die manier kan je voor jezelf bij elke slide nog notities maken.

Ik zou deze opleiding zeker aanbevelen aan andere kattentrimmers of personen die dit mooie vak willen leren. Zeker dan met de praktijk erbij.”

Annick de Kerpel – Kattentrimsalon Cats Precious (België)

“Toen Wendy de online opleiding lanceerde, was ik hier heel benieuwd naar. Ik twijfelde nog even voor ik me inschreef, omdat de prijs met wat tegenhield. Maar al snel kon ik van een korting profiteren en ging ik ervoor. Ik heb toen besloten om toch mee te doen omdat ik me als kattentrimmer graag regelmatig wil blijven bijscholen.

Het theoretische deel van de opleiding heeft me een bondige samenvatting gebracht over het trimmen. Voor mij was het een herhaling, maar voor beginnende trimmers kan het een goede inleiding zijn. Het praktijkgedeelte heeft me persoonlijk minder bijgebracht. Wendy stelt zich heel kwetsbaar op door iedereen te laten meekijken in haar trimsalon. Maar mijn manier van werken sluit niet helemaal aan bij de opleiding. Mijn visie van katvriendelijk werken omvat een rustigere en zachtere aanpak. Maar iedereen heeft natuurlijk zijn eigen manier van werken.

Als ik de opleiding beschrijf aan anderen, dan zeg ik dat de theorie een mooie samenvatting is en dat het praktijkgedeelte niet helemaal aansluit bij mijn manier van werken. Afhankelijk van welke kennis collega’s zouden willen opdoen (bijvoorbeeld voor een korte opfrissing van de theorie), zou ik deze opleiding aan hun aanraden.”

Lore- MIAUW – kattentrimmer

“Nadat ik het boek ‘een klitvrije kat, zo doe je dat’ van Wendy gelezen had, was ik enthousiast over haar visie en werkwijze met betrekking tot katten trimmen. Het kat en vacht vriendelijke aspect wordt in de zelfstudie heel goed uitgelegd; in elke module wordt door middel van duidelijke video’s alles haarfijn uitgelegd. Ik ben blij dat ik de zelfstudie heb gedaan, veel nieuwe inzichten gekregen. Nu kan ik mijn katten klanten nóg beter van dienst zijn!

Veronique v Meijel

Ik vond het echt een hele leuke cursus. Ondanks dat ik nu bijna 3 jaar trim, heb ik veel geleerd. Vooral de filmpjes vind ik heel leerzaam (en leuker dan tv kijken :)) Vooral de manieren van de kat hanteren. Ook heeft het mij een stuk zekerder gemaakt. De grens van stoppen of doorgaan vond ik altijd heel lastig maar schat ik nu beter in door te zien hoe jij en Hennie  werken.

Hoe de cursus Opgezet is met de modules en het afvinken vind ik heel fijn werken. Het lid zijn van de facebookgroep is ook een goede toevoeging.

Al met al “heel leuk en leerzaam!

Michelle Kok

Ik heb lang getwijfeld. Zou dit iets voor mij zijn? Wat ga ik er uiteindelijk mee kunnen doen?

Uiteindelijk besloot ik om mee te doen voor de vachtverzorging van mijn eigen katjes. Maar gaandeweg de opleiding ben ik er over gaan nadenken om er professioneel mee aan de slag te gaan.

Ik kan deze opleiding warm aanbevelen aan mensen die hun eigen katjes correct willen verzorgen. Ook voor actieve kattentrimmers is dit een waardevolle opleiding om te leren hoe je met een kat- en vachtvriendelijke aanpak de katjes van je klanten kan verzorgen.

Martine Vos

Hoi! Ik ben Brenda, Belgische en eigenares van de 2 prachtige maine coons Balou en Marie. Om meer te weten over de vacht en heb beter te kunnen verzorgen nam ik deel aan de zelfstudie van Cats Class bij Wendy Govers. Dus zonder voorkennis of ervaring. Vanaf de eerste video vond ik zowel Wendy als Hennie erg sympathiek en heel normaal overkomen, heel goed te verstane taal voor een leek zoals ik

Ik heb enorm veel geleerd van de studie, heb alle PowerPoints opgeslagen en kan mijn 2 schatten nu perfect verzorgen. Een echte aanrader om te volgen als eigenaar dus ook

Als Belgische moest ik het geluid soms wat hoger zetten, maar dat valt echt te verwaarlozen. Ik weet 1 ding: als ik hier ooit professioneel mee aan de slag wil, dan weet ik waar ik moet zijn, 1 adres: cats class bij Wendy Govers 

Brenda de Smet

Ik ben zo blij dat ik deze opleiding heb geïnvesteerd!

Ja, ik heb even getwijfeld om mij aan te melden voor deze opleiding. Want ik was tenslotte al gediplomeerd Kattentrimster, wat zal ik dan nog uit een dergelijke opleiding kunnen halen?

Nou, ik kan je nu achteraf wel zeggen een heleboel!

Net als Wendy en Hennie, heb ik tijdens mijn opleiding tot kattentrimster nog op de “’oude” manier leren trimmen. Welleswaar niet helemaal op de oude manier met clippervac en toestanden maar wel met het gebruik van te harde gereedschappen.

Omdat het toch wel kriebelde om meer te leren over het kat en vacht vriendelijk trimmen, heb ik Wendy eerst een mailtje gestuurd met de vraag of ik nog iets zal kunnen leren uit deze cursus. Na haar antwoord was ik al een beetje om, maar financieel gezien als startend kattentrimster in de  lockdown had ik niet de middelen om een dergelijke cursus te kunnen betalen. Tijdens verlenging van de lockdown kwam Wendy met een fantastisch leuke korting op de cursus van wel 50%, dat kon ik niet laten liggen. Ik ben er voor gegaan!

Ik ben erg blij dat ik deze bijscholing heb geïnvesteerd, wat was het machtig interessant!

Duidelijke filmpjes met diepgaande achtergrond informatie met betrekking tot het hoe en waarom kat en vacht vriendelijke trimmen. Het heeft mij veel extra inzichten gegeven.

Module 1 gegeven door Hennie, was voor mij grotendeels herhaling omdat ik bij haar al eens de workshop “Kattengedrag op de trimtafel heb gevolgd”.

Module 2 Vachtsparend werken vond ik erg fijne module, fijn dat er zo diep in werd gegaan met betrekking het hoe en waarom. Even ook zo met module 5, erg interessant!

Ook het omgaan met klanten gaf ook een nodige Boost. Kortom ik heb er geen moment spijt van dat ik in de cursus heb geinvesteerd.

Ondanks dat ik al op een vacht, huid en kat vriendelijke manier probeerde te werken, puur instinctief uit liefde voor dieren.

Heeft het volgen van deze opleiding mij diepgaande achtergrond informatie gegeven over het hoe en waarom op deze manier te werken.

De opleiding heeft mij laten zien dat ik al heel goed bezig was met kat en vacht vriendelijk trimmen. De nieuwe diepgaande inzichten maken mij nu een nog betere versie van mijzelf als Kattentrimster. Ook kan ik mijn klanten nog beter voorlichten omtrent de vachtverzorging van hun lieve kat(ten).

Wendy en Hennie, ik wil jullie dan ook HEEL hartelijk bedanken voor de moeite die jullie hebben gedaan met het opzetten van deze mooie cursus!! De cursus is super prettig te volgen, interessant, diepgaand  en een zeer welkome aanvulling voor iedere kattentrimmer!

Andrea de Roede- Trimsalon de Kattenvriendin

Ik vond het een leerzame opleiding met veel handige tips. Er waren heel veel praktijk video’s aanwezig zodat je de theorie gelijk in de praktijk kon bekijken. Vanuit Wendy kwam er altijd een fijne feedback! 

Margareth- Kattenhotel en kattentrimsalon Overpelt 

Katten! Wat zijn het geweldig intrigerende dieren!
Ik ben dierenartsassistente van opleiding en doe dit intussen al bijna 7 jaar met veel liefde. Doorheen de jaren ben ik hoofdzakelijk met de typische kleine huisdieren in aanraking gekomen, maar al snel werd mijn voorkeur voor katten duidelijk.

Ik heb intussen zelf een mooie groep van 6 katten verzameld en kom er dagelijks nog andere tegen op het werk. Naast de dierenartshandelingen en onderzoeken, mogen wij als assistente soms de vacht van langharige katten onder handen nemen. Maar al te vaak werd door de eigenaar een grondige scheerbeurt gevraagd. Zonder het kwaad ervan in te zien, deden we dit dan ook. Ook mijn eigen halflangharige kat gaf ik vroeger 2 keer per jaar een zéér grondige kambeurt…en met grondig bedoel ik, hoe meer haar eruit, hoe beter..?!

Toen ik Wendy haar Facebookpagina met leuke en leerrijke filmpjes leerde kennen, werd ik meteen nieuwsgierig naar meer. Later volgde het boek ‘Klitvrije kat zo doe je dat’ en het bijhorend basissetje voor de vachtverzorging. Ik stond versteld hoe weinig je eigenlijk nodig hebt om toch aan degelijke vachtverzorging te doen!

Toen de melding van de opleiding kwam, wilde ik hier graag snel meer over weten.
Gezien corona ons al enige tijd in de ban houdt, was ik benieuwd hoe dit aangepakt zou worden. Wat geweldig dat er een versie in de vorm van Zelfstudie werd aangeboden! Aangezien ik voltijds werk en we momenteel niet echt veel contact mogen hebben, was dit de ideale oplossing om me op eigen tempo toch al wat te verdiepen in de wereld van de kattenvacht. Nooit gedacht dat er zoveel bij komt kijken. Ik heb enorm veel bijgeleerd aan de hand van duidelijke powerpoints begeleid door uitleg en door de vele voorbeeldfilmpjes. Ik ben dankbaar dat ik deze info intussen ook al kan overbrengen naar de klanten die in de praktijk komen. Want geloof me, er is nog veel onwetendheid.
Om zelf echt te gaan trimmen, heb ik nog wel wat oefening en praktijk nodig, vooral wat betreft het hanteren van de katten tijdens een trimbeurt. Maar de goede basis heb ik nu mee en ik kan alvast veel juistere uitleg en betere tips geven aan klanten met vragen over de kattenvacht. Ik hoop dat ik dit naar de toekomst toe verder kan uitbouwen…

Dankjewel Wendy! Smaakt naar meer!

Kathleen Geyskens

Ik heb lang getwijfeld om me in te schrijven omdat ik reeds bezig was met een andere opleiding. De super leuke lockdownkorting heeft me dan toch over de streep getrokken en ik heb er absoluut geen spijt van!

Zelf had ik vooral nog veel praktische vragen. Hoe pak je bepaalde specifieke casussen aan? Hoe richt je een trimsalon in? Hoe poets en ontsmet je het trimsalon het best? Wat met katten die pijn hebben? En deze vragen werden allemaal uitgebreid beantwoord.

Er werd ook veel informatie gegeven over de educatie voor je klanten, waar ze bij andere opleidingen niet altijd de nadruk op gelegd wordt.

Wat me ook zeker is bijgebleven zijn de hanteertechnieken in de filmpjes. Fijn dat er een opleiding is die een duidelijke stap voor stap uitleg hierover geeft zodat je als trimmer weet hoe je op verschillende manieren bij de moeilijke plekjes van een kat geraakt.

Verder kan je iedere vraag die je hebt stellen in gesloten facebookgroep. Wendy en Hennie zijn beide heel betrokken, lieve mensen maar ook eerlijk, realistisch en no nonesense. Dus voor de mensen die nog twijfelen; je zal er geen spijt van krijgen!

Femke van Maison du Chat- Maison Du Chat Trimsalon

Toen het boek ‘Klitvrije kat, zo doe je dat’ uitkwam, heb k het direct aangekocht. Het was een ideaal naslagwerk, waar de tweedaagse cursus die ik 4 jaar geleden gevolgd heb over katvriendelijk en vachtsparend trimmen, perfect in werd samengevat.

Sinds die tweedaagse trim ik trouwens mijn eigenste Perzische poesjes zo vachtsparend mogelijk. De resultaten die je er mee behaalt zijn opmerkelijk!

Toen k bij Wendy aanklopte voor de aankoop van een kleine praktische tondeuze, had k op haar website gezien dat ze ook online workshops gaf over katvriendelijk en vachtsparend trimmen.

Na inkijk te hebben gekregen van de aangeboden inhoud, heb k me ingeschreven, ook al had k maar 3 weken de tijd om alles af te werken.

Maar de modules zitten perfect in elkaar en doordat je zelf kunt kiezen wanneer je alles volgt, heb je meer vrijheid om de lessen in te plannen.

De diverse items werden schitterend ondersteund met pdf’s, waardoor je makkelijk kon volgen. Ontelbare interessante filmpjes zorgden voor heel wat afwisseling en waren doorspekt met een groot aantal extra tips en tricks.

Zowel Wendy als Henny hebben op een aangename manier een heel volledig beeld gegeven van alle facetten van het kattentrimmen.

Deze opleiding is dus echt een aanrader als je (nog meer) wil (bij)leren en je techniek wil verfijnen. Deze lessenreeks heeft mijn zelfvertrouwen geboost en ik heb de herbevestiging gekregen dat ik goed bezig ben :).

Apetrots ben ik op mijn behaalde certificaat! Zou het onmiddellijk opnieuw doen!

Hartelijk dank Wendy voor dit superinitiatief!

Chris- De la Folie’s Deluxe CAThotel en Cattery

Eerlijk gezegd heb ik wat getwijfeld om de zelfstudie te beginnen wegens tijdgebrek vooral.

In mijn voltijdse job ben ik persoonlijk assistent van mijn dochter met een ernstige vorm van epilepsie en volledig hulpbehoevend. En in  bijberoep heb ik de cattery met 7 fokpoezen( Britjes) en 2 Ragdolls.

Maar ik ben heel erg blij dat ik het toch gedaan heb. Onze Ragdolls hebben dringend een trimbeurt nodig, ze hebben redelijk wat klitten en enkele viltplekken van het buiten zitten.

Daarom wou ik toch meer weten over het kammen en scheren wat ik heel duidelijk vond in de filmpjes.

Gecombineerd met de essentiële oliën heb ik de poezen al deels kunnen verlossen van de pijnlijke viltplekken.

Ik zal Cats Class zeker aanbevelen!

Het is een super interessante en toffe opleiding, dankjewel Wendy!

Ann de Laeter – Cattery Efezia

Deze zelfstudie was het laatste zetje wat ik nodig had. Op het moment dat ik Wendy en Hennie tijdens een webinar zag was ik eigenlijk meteen om. Zij praten met veel liefde over kattengedrag en de kattenvacht. Bij hen heb je het gevoel dat je kat in goede handen is. De studie is erg motiverend. Ik vond het fijn dat er bij elke module veel voorbeelden uit de praktijk gebruikt werden. Zo heeft module 5 heel veel filmpjes vanuit de trimsalon. Ik kan veel tips van Wendy gebruiken, zoals de trimtafel naast een raam plaatsen wat zorgt voor goede afleiding. Een simpele maar heel praktische oplossing. Kortom, een heel informatieve en vooral motiverende cursus.

Miranda Versnel – Knappe kat salon

Ik zag de advertentie in de Groomers voor de zelfstudie. Ik heb heel erg getwijfeld of dit wel iets voor mij zou zijn. Ik heb nu een trimsalon met name voor honden. Ik krijg steeds vaker katten over de vloer en ik moet toegeven dat het me steeds zwaarder valt om honden te trimmen. Als ik me nou in katten specialiseer. Dit is ook wel arbeidsintensief, maar je hoeft niet zulke zware dieren meer te tillen… Op oudejaarsdag heb ik de stoute schoenen aangetrokken en me aangemeld voor de studie. Ik dacht dat ik nu toch in lockdown en niets te doen had overdag ik de studie er makkelijk bij naast kon doen.

In de praktijk viel me dit wel een beetje tegen. Ik kreeg er de zorg van mijn tante en moeder bij door de lockdown. Mijn kinderen waren hele dagen thuis en dat vergde ook de nodige aandacht. Toen ik weer aan het werk mocht moest ik ineens mijn achterstanden in de salon wegwerken en toen had ik voor mijn gevoel nog minder tijd. Mijn planning was dus niet zo heel erg goed, maar dat was een fout van mezelf.

De studie is heel goed te doen. Heel duidelijke filmpjes en hele goede uitleg. Ook een hele goede begeleiding. Op een gegeven moment heb je zelfs het idee dat je Wendy en Hennie persoonlijk kent, je hoort hun stemmen en ziet ze tijdens de filmpjes veel. Ik ben door deze studie heel anders tegen mijn trimwerk gaan aankijken, ook hoe ik omga met honden en hun vacht. Vind het ook ideaal in de verzorging van onze eigen 3 katten. 1 van onze katten trekt altijd de klitten bij zichzelf eruit. Ik dacht dat dat niet goed was, maar dat leer je via de studie waarom dit wel of niet goed is…

Ik zou deze cursus zeker aanraden voor collega’s. Je leert er heel veel van. Ik ben nog van de oude stempel… ontwollen, maar je leert wat er niet goed is aan het ontwollen. Ik heb stage gelopen bij een trimster die persen fokte en heb jaren in een dierenhotel gewerkt waar ook een trimsalon was. Daar hebben we inderdaad de katten ook ontwolt. En bij de trimster/fokster moesten de katten 1x per maand  in bad. Heb heel veel bijgeleerd in deze cursus en ook naar mezelf leren kijken. Vond het wel schrikken tijdens de laatste module de filmpjes met karakter katten. Maar gelukkig werd mij wel snel duidelijk dat niet alle katten zo zijn in de trimsalon

Rina Bakker –Trimsalon Xie je