Testimonials

Lees hier de volledige testimonials

Ik was een van de gelukkige die al mee kon doen met de pilotgroep van de opleiding. Ik wilde al langer iets met katten doen maar had nog niet iets gevonden waar ik gelukkig van werd. Totdat ik meedeed met de on-line cursus “Klitvrij de crisis door” voor mijn kat Yuri. Ik vond het trimmen zo leuk dat ik besloot om me aan te melden voor de opleiding. Ik heb er geen seconde spijt van.

Een ideale opleiding waarin je de theorie on-line opdoet met een praktijkgedeelte. De theorie wordt helder en duidelijk uitgelegd in de video’s en in de Q&A na elke module, is er de mogelijkheid om al je vragen te stellen. Naast de vachtkennis, vond ik het ook fijn dat er ook veel aandacht wordt gegeven aan de welzijn van de kat. Je leert de signalen van de kat herkennen, afleidingsmethodes maar ook wanneer je de trimbehandeling moet staken.

Ook de Facebook group is een fijne plek om je vragen al te stellen tijdens de opleiding. Voor de praktijkgedeelte is het fijn dat je zelf niet de katten hoeft te regelen. Je leert de kneepjes van het vak bij Wendy of bij een aangesloten kattentrimsalon. Ik heb deze praktijkdagen erg leuk gevonden.

Ik heb de opleiding met veel plezier gedaan en ik zou deze opleiding dan ook iedereen aanraden die kattentrimster wil worden.

Linda den Heijer – Miauwplaza 

Met mijn liefde voor katten en hen (en hun eigenaren) kunnen helpen leek deze cursus mij een goede stap om beter in de kattenwereld te komen. Wel had ik m’n twijfels omdat ik totaal ander werk heb en ik niet direct een trimsalon zou openen. Na telefonisch overleg met Wendy ben ik overgehaald, en ik ben super blij en trots dat ik de cursus heb gevolgd! Ik heb veel geleerd en ben ik contact gekomen met andere enthousiaste (toekomstige) kattentrimmers. De leerstof was goed te doen, en als je meer over een bepaald onderwerp zou willen weten dan waar op wordt ingegaan in de cursus worden er tips gegeven over boeken, videos, vervolgcursussen, of worden er gewoon complete masterclassen gegeven die je kan volgen.

Al met al, ik raad deze cursus aan aan de toekomstige kattentrimmer en de erg geïnvesteerde kattenliefhebber.

Manon van Heijningen

Als groot kattenliefhebber en volkomen leek begon ik aan de vakopleiding. Dankzij de online modules met heldere presentaties kon ik me klaarstomen voor het theoretisch examen. Tijdens de online live sessies na elke module konden we al onze vragen stellen. Heel leerzaam en ook erg leuk om de andere deelnemers te leren kennen.
Met de vele video’s met duidelijke uitleg van Wendy & Hennie en voorbeelden uit de praktijk heb ik me voorbereid op de praktijkdagen. Dat de nadruk ligt op het katvriendelijke en vachtsparend trimmen vond ik enorm belangrijk. Echt oefenen op katjes in een trimsalon, uiteraard onder het toeziend oog van een ervaren professionele trimster, was voor mij de grootste reden waarom ik voor deze opleiding gekozen heb. Ik heb heel veel verschillende karaktertjes mogen trimmen. voor mij een ervaring die goud waard is.
Ik kan deze vakopleiding aan iedereen aanbevelen die als professioneel kattentrimmer aan de slag wil.
Vanaf januari 2022 start deze 60-jarige happy catlady met haar eigen bedrijfje M’s Pride Kattentrimsalon.

Martine Vos – M’s Pride Kattentrimsalon  

Wendy is zeer punctueel en ik zie aan haar dat ze alles met passie voor haar vak doet.
Dit merk je ook in het uitgebreide online leer omgeving waarvan ze alles tot in de puntjes verteld en laat zien.
Ik weet dat er andere katten trimmers zijn die niet kat vriendelijk en vacht besparend werken maar voor de rest heb ik geen vergelijkingsmateriaal en kan ik alleen maar zeggen dat ik super blij ben dat ik bij Cats Class de vakopleiding heb gevolgd!
Ik vind het fijn dat ik Nu ook Katten blij en gelukkig mag maken, door ze van de klitten af te helpen en de butlers te informeren hier over.
Wendy Dank je wel en we houden contact =^.^=

Irma Hogervorst – Freedom Kattentrimster

Na enige twijfel toch besloten om te doen. Want wie niet waagt, wie niet wint. Een super toffe opleiding! Die beschikt over goede uitleg. Ook de zoom sessie’s zijn leerzaam en gezellig. Zeker aan te raden.

Johanna – Kattentrimsalon Johanna

Een jaartje geleden hebben we César, een britse langhaar in huis gehaald. Aangezien daar al snel wat vachtproblemen optraden hebben we een kattentrimster aangesproken. Naast het feit dat we terug een knappe poes in huis hadden werd mijn interesse in het kattentrimmen aangewakkerd. Nadat ik was verhuisd en voornamelijk bezig was met mijn fulltime job was ik op zoek naar een nieuwe uitdaging. Na lang twijfelen heb ik beslist mij in te schrijven bij Cats Class voor het volgen van de vakopleiding.
Mijn vragen werden altijd snel beantwoord en de uitleg op de website was zeer volledig.

Door het overheersende covid virus werden alle lessen online aangeboden. Hierdoor was het mogelijk om alles op mijn eigen tempo door te nemen. Eenmaal begonnen aan een hoofdstuk was het moeilijk om het niet volledig af te werken, zo boeiend vond ik de lessen.
De sfeer tijdens de Q&A sessies waren steeds gemoedelijk en er werd altijd gefocust op het basisprincipe van de opleiding: de kat zijn welzijn staat steeds centraal.

De stage heb ik kunnen volgen in België zelf, wat een groot voordeel is van deze opleiding.
Ik heb zeer veel bijgeleerd, zou het onmiddellijk opnieuw doen en raad iedereen het aan wie interesse heeft.

Ellen de Laere

Top opleiding om katten trimmer te worden! Echt doen! Kost wat centen maar je krijgt het er dubbel en dwars voor terug! Wat is dit een leuke training om te volgen. De opleiding beschikt over veel kennis. Zeker een aanrader als je meer wilt leren over de vacht van katten. Of gewoon zelf langharige katten hebt rondlopen en geen zin hebt om elke keer naar de trimmer te gaan wat de kat stress geeft. Wat je doel ook is, ga de opleiding volgen heb je kan alleen maar goed doen. Extra kennis opdoen is nooit fout. Je leert er enorm veel van en doordat de meeste zelf wel katten hebben kun je alles direct toepassen bij je eigen katten. zoals kennis over gedrag ect.
Ik zal een korte uitleg geven over de opleiding, omdat dat soms fijn is om te horen van iemand die het gevolgd heeft. 🙂

De eerste modules zijn vooral kennis en theorie gericht. En de andere modules zijn wat meer op praktijk gericht. De variatie daarvan is erg fijn. En fijn voor de verschillende mens, de ene wil juist theorie de andere praktijk. Er komt ook een module over gereedschap, bedenk dan niet, ik koop dat direct. Wacht eerst je praktijk af, dan kun je ervaren wat je docent gebruikt en dat eventueel kopen. Het is niet verplicht zelf materiaal te hebben zoals je vaak bij andere opleidingen wel ziet. Dus maak daar ook gebruik van. Levertijd is echt niet zo lang dus je kan echt wel even wachten.

De opleiding kan je aardig in eigen tempo doen, wat erg prettig is. Maar mocht je denken ik ben deze maand helemaal vrij, ik doe alles nu. Dat kan niet. Het is geen NCOI waarbij je alle lesstof meteen krijgt en echt op eigen tempo kan leren. Voor de snelle onder ons is het dus veel wachten, want je moet wel echt wachten op de volgende module. Dus hou daar wel rekening mee. Als je een hele rustige maand heb en daarna 3 drukke, dan ga je achterlopen want het programma geeft je ongeveer elke 2 weken een nieuwe module ( uitzondering van 1 maand). Ik zeg niet dat je het niet kan bijlopen, want dat kan zeker! maar het is niet een opleiding waarvan je zegt ik heb nu nog tijd ik ga vast verder.

De hoeveelheid zelfstudie valt mee, is te vergelijken met het kijken van de filmpjes. Per module kom je dan gemiddeld uit op 2 uur. Goed te doen! Let op: ik had tijdens mijn studie het boek nog niet. ik weet dus niet in hoe verre dit overeenkomt met de video’s. Ik moest aantekeningen maken tijdens het kijken van de video’s. Ook met druk leven prima te volgen!

Daarnaast is er na elke module een Q & A waarbij je kan aansluiten. Deze zijn wel aan het einde van de middag, dus je moet wel vrij van werk regelen. Als je niet kan, kun je ze gewoon terugkijken en jou vragen worden dan beantwoord als je ze vooraf hebt ingestuurd. Super handig voor de fulltimers onder ons!

Na je theorie examen, kun je beginnen met praktijk. Wel pas na het behalen van je examen. Je kan deze ook los inplannen met Wendy overdag bij haar in de salon. Kost wat extra maar handig voor als je niet kan!

Praktijk overleg je echt met je praktijk docent, dat is heel wisselend en daar kan ik niks over zeggen dat zijn je eigen afspraken. Bij de ene kan je zo terecht en ben je in een week klaar en afgestudeerd. de andere heeft maar 1 keer in de week plek. Hou wel rekening met herkansingen, deze moet ook binnen je opleidingsperiode van 6 maanden vallen. Dus het is slim om zo snel mogelijk te starten met praktijk na je examen, om nog wat speling te houden. Ik heb het bij mijn praktijk docent enorm naar mijn zin gehad! Dat was echt heel leuk en heel fijn! Beter dan dat je na je theorie klaar bent en niks hebt gezien van het echte werk. Het is echt anders dan op de filmpjes. Wendy is een pro dus dat zit er makkelijk uit, maar dat is in het echt wel anders. En je leert van nog een andere docent het vak, zij geeft je weer net andere tips dan Wendy. Ik heb praktijk volgen echt heel erg leuk gehad en heb hier enorm van geleerd.

Daarnaast heb je leuke extraatjes, zoals het terugkijken van webinars welke ooit geweest zijn bij Catsclass. Of de facebookgroep waarin je vragen kan stellen en waarbij je als je na de opleiding een review schrijf nog je hele leven lang in mag blijven zitten. Top!

Ook is er nu een lesboek! Deze heb ik pas achteraf erbij gekocht dus ik kan daar niks over zeggen. maar het is wel fijn, want op deze manier kan je na de cursus toch nog bij de informatie. ( na 6 maanden kun je niet meer online erbij)
Ook kregen we Klitvrije kat als cursus erbij. Echt helemaal leuk!

En wel het leukste je krijgt tot 2 maanden na je cursus als je geslaagd bent de module ondernemerschap. Echt heel leuk en handig voor als je je eigen zaak gaat beginnen! Ja, ook voor de Belgen staat hier informatie in.

Ik raad de opleiding aan, aan iedereen die meer van de vacht van katten wil leren. Je hebt er veel aan, je leert er veel van. Wendy staat altijd klaar om vragen te beantwoorden via de FB groep als via de mail. Wendy heeft veel kennis. Na het volgen van de opleiding kun je prima starten met je eigen salon! Ik heb de opleiding erg fijn gevonden! heb er veel van geleerd wat ik elke dag toepas bij katjes

Ik herhaal het nog 1 keer.
Gewoon doen, je helpt jezelf met kennis en je helpt katjes van hun pijn af.
Echt het is een hele leuke opleiding en te volgen naar 40 uur werk en een druk huishouden! Dus jij kan dit ook!!

Sanne Zeeen

Altijd al iets met katten/dieren willen doen, maar niet echt weten wat en in welke richting (dierenarts(assistente), asiel, eigen bedrijf.. maar in wat) ?!

Dat was iets waar ik al jaren mee kampte, totdat ik samen ging wonen en met mijn vriend een Siberische boskat kocht. Na een paar maanden kwam ik erachter dat ze wat klitten kreeg, dus ben ik een kattentrimmer in de buurt gaan zoeken.
Voor mijn kat was dit niet zo’n succes, dus ben ik filmpjes gaan kijken hoe ik dit zelf zou kunnen onderhouden. Na wat oefenen kwam ik erachter dat ik hier zo ontzettend veel plezier in had en dat mijn kat ook weer helemaal happy was als de klitten eruit gehaald werden. Na het Googlen van een goed boek over vachtverzorging van je kat, kwam ik gelijk bij het boek van Wendy ‘klitvrije kat, zo doe je dat!’.
In een middag uitgelezen en nog wijzer geworden over kat/vachtvriendelijke verzorging. Toen wist ik het zeker: ik wil kattentrimster worden! Nou bleek dat Wendy deze opleiding gaf, heb ik geen moment getwijfeld. Zo veel mogelijk online en in je eigen tijd in te delen. Ideaal toch?! Om de twee weken een Q&A waarin je van te voren in de besloten facebookgroep je vragen al kunt stellen. Deze beantwoord Wendy dan live tijdens de Q&A middag. Kan je er niet bij zijn? Geen probleem! Dan kijk je hem gewoon de volgende dag terug. Voor alles is een oplossing.
Maak een strakke planning voor jezelf en houd je hieraan, dan lukt het zeker om goed voorbereid je theorie-examen in te gaan. Ook hierin houdt Wendy goed rekening met waar iedereen woont, zodat het voor allemaal ongeveer even ver rijden is. Top geregeld! Ook het uitzoeken van een praktijkadres is voor ieder wat wils. Bekijk de filmpjes van de begeleiders en kies een praktijk uit waar jij een goed gevoel bij hebt. Telefoonnummers/mailadressen staan er netjes bij, dus het inplannen van de praktijkdagen is zo geregeld en vliegen voorbij! Zo gaaf als je eenmaal zelf aan de slag mag gaan na alle theorie.
Wat geeft het een voldoening om de katten te kunnen helpen en de baasjes van goed advies te kunnen voorzien. Een fijne, overzichtelijke opleiding, die goed te combineren is naast je huidige werk. Een opleiding waarin Wendy en de medecursisten zeer betrokken zijn met elkaar. Schroom niet om vragen te stellen aan je medecursisten of Wendy. Deze worden met alle liefde beantwoord.

Veel plezier gewenst met het volgen van de catsclass opleiding. Een diploma waarin je mens en dier gelukkig maakt!

Claire van der Hoorn

Toen ik de opleiding van Wendy voorbij zag komen was ik al een tijdje op zoek naar een geschikte opleiding tot kattentrimster. Ik had tot dat moment bij geen één opleiding echt een heel goed gevoel (o.a. slechte communicatie), maar aangezien ik Wendy al kende omdat onze Pers al een paar keer bij haar op de trimtafel heeft gestaan, twijfelde ik geen moment en heb ik informatie opgevraagd. Al snel wist ik dat dit dé opleiding voor mij zou zijn en heb ik mij vol enthousiasme ingeschreven.
En dat enthousiasme hield ook tijdens de opleiding aan. Ondanks dat het grotendeels online is, is het goed te volgen en de Q&A na iedere module zorgt net voor die extra dimensie. De modules zijn goed opgebouwd en volgen elkaar goed op.
Ook de besloten Facebookgroep vond ik een grote toegevoegde waarde, omdat daar het sociale aspect in de groep – die je toch wel een beetje mist bij een online opleiding – goed tot zijn recht komt en je elkaar kan helpen en ervaringen kunt delen.

Het is altijd mijn droom geweest om met katten te kunnen werken en ik durf met zekerheid te zeggen dat met deze opleiding die droom is verwezenlijkt. Ik heb er alle vertrouwen in dat ik zelf een succesvolle kattentrimsalon op kan zetten na het behalen van het praktijkexamen.

Bedankt Wendy!

Sharmilla van de Westelaken – Weterings – Kattentrimsalon Snoezig

Ik ben fier op mijn kattenberoep! De opleiding bij Wendy van Cats Class was voor mij een logisch stap in mijn beroepscarrière! Ik ben reeds van kindsaf aan door katten en andere dieren gepassioneerd. Ik volgde reeds verschillende kattenopleidingen (o.a. over kattengedrag bij Felinova, EHBO voor katten bij Syntra, e.a.). Ik werk op de kattenafdeling in een dierenasiel en pas op katten aan huis. Aangezien ik regelmatig katten ontmoet die slecht in hun vacht zitten, was ik net voor Corona op zoek naar een praktische kwalitatieve beroepsopleiding tot kattentrimster.

Dankzij Joline van Chat-o-Gand, kwam ik in contact met Wendy van Cats Class. Joline was erg tevreden over Wendy’s opleiding van ‘katvriendelijk en vachtsparend kattentrimmen in de praktijk’, vandaar dat ik geen moment getwijfeld heb om me in te schrijven. Ja, het was niet goedkoop, maar wat je ervoor in de plaats krijgt is nog zoveel meer waard…

Door Corona verliep de les online. Dat had als voordeel dat je alles op je eigen tempo kon studeren. De regelmatige Q&A’s van Wendy zorgde ervoor dat je al je vragen kon stellen en ervaringen met zowel beginnende als ervaren trimmers kon uitwisselen.

Zowel theoretisch als praktisch komen alle aspecten van een trimster aan bod. En via praktijkstages zorg je ervoor dat je het vak zelf onder de knie krijgt wat een extra meerwaarde is! Het diploma is de kers op de taart! Wendy coördineert de hele opleiding fantastisch. Ze staat steeds voor je klaar met tonnen ervaring!

Liesje Geraerts – Katmosfeer

Voor mij werd dit jaar duidelijk dat ik mijn huidige beroep niet meer kon uitoefenen en dat ik op zoek moest naar iets nieuws.
Katten zijn al jaren mijn passie, in mijn werk als paraveterinair en als “studiemateriaal” tijdens mijn opleiding tot gedragstherapeut voor katten.
De vacht was voor mij nog een redelijk onbekend terrein en ik was hier dan ook erg benieuwd naar. Tijdens de opleiding heb ik hier veel over geleerd.
Voor mij was het ook erg fijn dat ik helemaal zelf kon bepalen wanneer en hoelang ik per keer besteedde aan het lesmateriaal.
Tijdens de praktijk dagen heb ik heel veel geleerd van Wendy en ben ook zeker enthousiast geworden om (op termijn) mijn eigen salon te openen.
Twijfel je nog….niet doen! Nieuwe dingen leren is gewoon te leuk!

Simone Meijer

Ik vond de kattentrimopleiding erg prettig en informatief. Het is ideaal om thuis op je eigen tijd achter de laptop te kunnen kruipen en zo de fijne kneepjes van het vachtvriendelijk kattentrimmen onder de knie te krijgen. Ondanks dat ik al een aantal jaar katten trim had ik echt wel m’n ohja momentjes.
De duur van de opleiding vind ik ook ideaal, Zo hou je lekker je aandacht erbij. Het enige wat ik heb gemist tijdens de opleiding was een boek, want soms vind ik het gewoon prettiger om een boek open te slaan en even te bladeren, en ook na de opleiding zou dat fijn geweest zijn, zodat je nog eens even terug kan bladeren bij zaken waar je over twijfelt

En nu hopen dat het vachtvriendelijke kattentrimmen steeds meer terrein gaat winnen en dat de ouderwetse manier eindelijk binnen afzienbare tijd aan de wilgen gehangen wordt

Patricia Jansson – Katsalon Dudes & Diva’s 

Ik ben aan de opleiding begonnen, omdat ik een kattenpension run en er ik ook weleens gasten krijg waarvan de vacht wat extra verzorging nodig heeft. Omdat ik niet zo handig ben met computers en het theoretisch gedeelte online was, zag ik er wel wat tegenop. Dat was helemaal niet nodig, want de opzet was erg duidelijk en gemakkelijk te volgen.

Na de theorie volgden enkele praktijkdagen en die waren superleuk en leerzaam. Geen kat en geen vacht is hetzelfde en het geeft veel voldoening als je het dier op een katvriendelijke manier van zijn vachtprobleem af kan helpen. In het begin stond ik er wat onwennig bij, maar door het oefenen in de praktijk groeide het zelfvertrouwen en durf ik de stap naar een eigen trimsalon te nemen.

Lia de Jong- Kattenpension De Krullentrap

Er komt nogal wat kijken bij het professioneel trimmen van een kat. Het begint met vachtproblemen waarbij het de kat niet meer lukt om dit zelf (of met hulp van het baasje) op te lossen. Voor mij is het dan de uitdaging dan om katlief (of soms niet zo lief) zo vriendelijk mogelijk te helpen.

Dat is iedere keer een maatwerk puzzel waarbij gedrag, karakter, gezondheid en vacht belangrijke factoren zijn. De opleiding is overzichtelijk opgedeeld in 6 modules waarin deze en andere aspecten stapsgewijs aan bod komen. Met video’s worden de trimtechnieken, het hanteren en de verschillende praktijksituaties in beeld gebracht. Wendy weet dit met haar enthousiasme en ervaring goed over te brengen.

Iedere module wordt afgesloten met een interactief webinar waarin je terecht kunt met alle vragen. In het praktijkgedeelte heb ik hele verschillende katten op de trimtafel gekregen, waardoor ik een goede basis heb gekregen om als trimmer aan de slag te gaan. Bedankt voor de prettige en leerzame samenwerking Wendy!

Erik van Hoek

Vanuit mijn kennis uit de gedragstherapie, vond ik het zeer belangrijk dat de opleiding ‘katvriendelijk werken’ hoog in het vaandel heeft staan. En dat was bij deze keuze zeer zeker het geval. Dat het daarnaast ook een vacht(be)sparende werkwijze betrof maakte mij enthousiast.

Ook het online vanuit thuis leren was een positieve bijkomstigheid van Corona. Ik heb ontzettend veel geleerd, nieuwe waardevolle contacten gemaakt en tenslotte mijn eigen trimsalon kunnen openen!

Ik ben erg tevreden over de opleiding, zowel het theoriegedeelte als praktijk waren goed opgezet en leerzaam.

Anneke- Miauw Kattentrimsalon

Hoe blij kan een mens worden van eindelijk het werk te doen waar je voldoening uit haalt? Nou, ik ben ontzettend blij! Blij dat ik de opleiding van Wendy gevonden heb, blij dat ik katten en hun eigenaren een beetje blijer kan maken!

Ik had al eens gekeken naar trimopleidingen, maar die sloten op de een of andere manier net niet lekker aan op wat ik precies voor ogen had. Toen Wendy haar opleiding ‘Kattentrimmen in de Praktijk’ op ging zetten, was mijn keuze snel gemaakt. Het kat- en vachtvriendelijk trimmen staat ook bij Wendy hoog in het vaandel! Heel eerlijk…. Ik had geen idee of het online les krijgen wel voor mij ging werken, maar de intro van Wendy sprak me zo erg aan, dat het eigenlijk de enige juiste keus was om het gewoon maar te gaan doen. En wat heeft het supergoed uitgepakt! Alle online lessen van de verschillende modules zijn zo duidelijk (ook voorzien van praktische voorbeelden) en de Q & A’s maakten het alsof ik gewoon klassikaal les kreeg. De facebookgroep voor de cursisten is ook ontzettend fijn. Daar konden we niet alleen onze vragen stellen, maar ook onze vorderingen laten zien, elkaar op ideeën brengen en elkaar helpen bij het maken van keuzes (over bijvoorbeeld te maken logo’s). Zo hebben we na de bonusmodule (met stuk voor stuk geweldige masterclasses!) de websites van elkaar kritisch bekeken en verder geprofessionaliseerd. Echt elke masterclass is een geweldige aanvulling.

Natuurlijk hebben we niet alleen maar theorie gehad. Ook praktijkervaring en een serieus praktijkexamen, waarin we echt moesten laten zien dat we de katten op de juiste manier kunnen helpen aan een klitvrije vacht op een kat- en vachtvriendelijk manier. We hebben zelfs geleerd om ‘lastige katjes’ zonder hulp van de eigenaar goed te kunnen trimmen.

Ik kan alleen maar zeggen dat ik ontzettend blij ben dat ik mijn vakopleiding bij Cats Class van Wendy heb gedaan en kan niets beters aanbevelen!

Annette Gasseling- Kattentrimsalon Purr & Fur

Vanaf  dag  1  enthousiast,  wat  een fijne  opleiding, studeren  in  je  eigen  tijd  met  voldoende  mogelijkheden  om  vragen te  stellen.  Een  hele  complete  opleiding,  daar  kwam  ik achter  toen  ik een dag  mee keek  bij  een trimster  die  al  een  paar  jaar  werkt.

Ik heb zeker  van  haar  geleerd  maar  zij  ook  van  mij. Wat  de  opleiding  zo  compleet  maakt  is  natuurlijk de   dagen van stagelopen  maar  ook alle  info die  je  nog extra  mee  krijgt. Hoe  start  je  een bedrijf op  maar  ook  informatie  over  je  prijs bepalen , foto’s  maken , boekhouding.

Wat  ik  zelf  ontzettend  leuk  vond  wat alle  over  nog  extra  workshops.  Leren van een  dierenarts  maar  ook  de  Bootcamp  pro. Ik  kan  niet  meer  stoppen  met  leren.  Dit  heeft  mijn  leven  echt  verrijkt, toen ik  begon  met  de  opleiding  deed  ik dat  om  mijn  eigen  katten te  gaan  trimmen maar  inmiddels  echt  bezig  met  voor  mijzelf  te  beginnen. Wat jouw  plan  ook  is  met  de  opleiding het  is  zeker  een  aanrader.

Gea Kraaij- trimsalon Katsalon 

”Sinds ik eigenlijk al wist dat ik liefde voor katten had, wilde ik iets met katten gaan doen. Ik wist, in het begin, niet wat ik kon doen met katten en bleef er een beetje achteraan sukkelen. Een paar mensen raadde het af, omdat er maar weinig werk in was. Toen ik hoorde dat Wendy een katten trimopleiding ging starten, ben ik er gelijk achterheen gegaan. Dit vond ik al gelijk heel leuk!

Voordat ik met deze opleiding begon, wist ik al wel hoe ik katten moest hanteren. Het is me nu duidelijk geworden dat je in situaties terecht kunt komen, waardoor je anders zou kunnen/moeten reageren om beter op de kat af te stemmen. Vooral de kat laten denken dat je doet wat hij/zij wil.

Ik heb veel aan de lesstof gehad. Ik weet nu dingen, die ik eerst nog niet wist, bijvoorbeeld dat een kat in mozaïek verhaard. Dit had ik niet geleerd op mijn opleiding en moest hier gelijk meer van weten. Zo zijn er meer dingen, maar die ga ik niet allemaal verklappen.

Er is eigenlijk maar 1 ding waar ik tegenaan ben gelopen: tijdsdruk. De PowerPoints en de filmpjes sloten goed bij elkaar aan, maar ik moest zelf nog wel veel aantekeningen maken, omdat er verder niets op papier stond waar ik later nog iets op terug kon zoeken. Omdat ik dyslectisch ben, kostte mij dat extra tijd. Het zou fijn zijn als er een naslagwerk op papier was geweest.

Het was een heel erg leuke en fijne ervaring, waar ik in de toekomst hopelijk mee aan de slag kan gaan!”

Lisa

In 2020 had ik eindelijk de stap genomen om mijn droom waar te maken en te beginnen met een trimopleiding. Alleen zoals iedereen wel weet had 2020 andere plannen voor ons, dus met pijn in mijn hart gingen alle geplande lessen niet door. Maar toen kwam ik in contact met Wendy en haar opleiding Cats Class. Voor mij ideaal, want deze lessen waren online te volgen. Dus niet alleen kon 2020 geen roet meer in mijn eten gooien, het was ook nog eens perfect te combineren met mijn eigen bedrijf. Ideaal!

Ik vond het echt ontzettend spannend om te beginnen, want ik had nog meer heel weinig tot geen ervaring met katten. Maar de lessen leren je niet alleen trimmen, maar ook hoe je omgaat met deze prachtige dieren. Ik heb daardoor niet alleen het vak katten trimmen geleerd, maar ook ben ik gegroeid in mijn omgang met de kat. De theorie neemt je echt mee naar alle aspecten die hierbij komen kijken en je leert nog zoveel extra’s bij. Voor mij waren de praktijkdagen het meest waardevol, omdat je daar echt hands on bezig gaat. Wat voor mij heel fijn was, is dat de docenten je altijd helpen met vragen of gewoon als je het een beetje lastig of spannend vind.

Na de opleiding krijg je nog steeds hulp bij vragen/problemen en dat is ontzettend fijn. Hierdoor krijg je echt het vertrouwen dat je nu zelf aan de slag kan als kattentrimmer.

Echt een aanrader dus!

Tamara

Al een tijdje spookte het door mijn hoofd om “iets met katten” te willen doen. Toen ik zelf 2 Siberische katten kreeg, werd mijn interesse in vachtverzorging gewekt.

Ik begon met Wendy’s boek, ging vervolgens haar online cursus doen en van het een kwam het ander: ik schreef me in voor de vakopleiding. Bonus; de opleiding focust volledig op vachtvriendelijk trimmen, iets wat ik heel belangrijk vond. Ik twijfelde wel even of zo’n (deels) online opleiding wel werkt bij een praktisch beroep als katten trimmen. Die twijfels verdwenen snel, want de vele filmpjes waren super duidelijk. Super fijne manier om alle theorie onder de knie te krijgen.

Daarna volgde uiteraard ook nog de praktijk en die praktijkdagen waren echt goud waard. Hoe goed de filmpjes ook waren, je leert pas echt als je een kat voor je hebt. De praktijkdagen waren dan ook super waardevol; na meekijken ook snel zelf aan de slag onder goede begeleiding.

Dat maakt dat ik me nu echt klaar voel om zelf aan de slag te gaan; inmiddels heb ik al een heel aantal trimklanten gehad en dus zelfstandig getrimd en het is onwijs leuk om al het geleerde in de praktijk te brengen als kattentrimster.

Voor iedereen die nog twijfelt over de opleiding; doen!

Simone Meijer – Trimsalon Neko

Het volgen van de opleiding bij Cats Class is één van mijn beste beslissingen in de afgelopen jaren geweest. Ik was namelijk al een tijdje op zoek naar een baan in de dierenbranche, omdat daar mijn hart ligt. Ik heb gewerkt als paraveterinair in diverse dierenartspraktijken, ben als kattengedragstherapeut i.o. werkzaam geweest voor Tinley Gedragstherapie voor dieren en heb mijn eigen paardenbedrijf gehad.

En toch bleef het knagen dat ik nog niet het passende beroep had gevonden, totdat ik de opleiding van Cats Class tegen kwam. Belangrijk voor mij was dat de opleiding uitging van katvriendelijk en vacht besparend trimmen. Nu ben ik trotse eigenaar van kattentrimsalon Feline Care, waar alle ervaringen uit de afgelopen jaren samen worden gebracht. Geknipt voor mij dus, deze carrière-switch!

Maar alle credits gaan naar Wendy, want zonder haar opleiding was ik niet op dit punt gekomen. Ik woon nogal uit de buurt (noorden van het land), dus de online omgeving was voor mij erg handig. Super fijn om in je eigen tijd en tempo de theoretische modules te volgen, via een platform dat goed vormgegeven en makkelijk te benaderen is. Iedere module werd afgesloten met een live Q&A, en als je die niet kon bijwonen, was deze later terug te zien. De vragen konden vooraf worden ingediend, zodat je altijd een antwoord kreeg. Het praktijkgebeuren was in de Coronatijd wel een dingetje. Door zelf te zorgen voor voldoende oefenmateriaal van vrienden, en uiteraard mijn eigen katten, kon ik toch de opgedane theoretische kennis oefenen in de praktijk. Door dit te filmen en te laten zien aan Wendy en de medecursisten, kreeg ik ook feedback op mijn trimtechnieken.

Daarna kon ik ook enkele dagen meelopen met een professionele trimmer in België, waardoor ik echt feeling voor de praktijk kon krijgen. En in dit geval is het ook echt oefening baart kunst. Bij iedere kat die ik trim leer ik weer iets, of doet mij terugdenken aan de theorie uit de opleiding. Iedere keer realiseer ik me hoe volledig de opleiding is, en hoe ik op het geleerde kan terugvallen. De Facebookpagina is ook een fijn medium, waar je vragen kunt stellen en ervaringen kunt delen. En je hoeft je nergens voor te schamen als je iets niet weet of lukt, we zitten namelijk allemaal in hetzelfde schuitje :).

Wendy is een zeer professionele trimmer, maar ook erg goed in les geven. Ze stelt je als cursist op je gemak als je het even niet meer weet, stelt de juiste vragen en heeft altijd wel een nieuwe invalshoek voor een oplossing. Ze is zeer benaderbaar, eerlijk en staat open voor suggesties. Kortom, een fijne, deskundige docent, die het welzijn van de kat voorop heeft staan in haar opleiding en werk.

Als je twijfelt over deze opleiding, omdat hij online is bijvoorbeeld, niet doen! Deze opleiding geeft je echt alle handvaten om als zelfstandig katvriendelijk trimmer aan de slag te gaan. Nadien kun je nog allerlei aanvullende webinars volgen, die je ondersteunen in je werk. Ik heb ondertussen de overstap al volledig gemaakt, en ben iedere dag blij om zoveel katten en eigenaren te kunnen helpen!

Inge Frieling –Feline Care

Op het moment dat ik informatie voorbij zag komen via facebook betreft de vakopleiding Kattentrimmen in de praktijk hoefde ik niet lang na te denken over de aanmelding daarvoor. Ik was op dat moment bezig met een andere online opleiding rondom kattengedrag en aangezien ik met mijn partner samen graag verschillende diensten voor katten wil gaan aanbieden, was de vakopleiding kattentrimmen in de praktijk van Wendy, een welkome aanvulling.

Zonder lang na te denken en ook zonder enige twijfel ben ik dus begonnen aan de opleiding en ben ik er volledig voor gegaan. Een beetje sceptisch over het “online ” gebeuren was ik echter in het begin wel omdat kattentrimmen ook echt een praktisch beroep is.

Toch heb ik alles uit de opleiding kunnen halen wat er in zit. De opleiding bevat meer dan genoeg lesstof om een brede theoretische kennis te kunnen vergaren en te samen met het grote aanbod aan lesvideo’s gericht op de praktijk is deze online opleiding dan ook echt een complete vakopleiding te noemen. De opleiding heeft zeker aan mijn verwachtingen voldaan en zoals bij iedere opleiding het geval is, online of niet…voldoende praktijkervaring krijgen, blijft een stukje eigen verantwoordelijkheid nemen en voldoende zelfkennis hebben.

Daarnaast is het belangrijk vertrouwen te hebben in hetgeen je hebt geleerd en de kennis die je in huis hebt na de opleiding en ervaring krijg je door het simpelweg te gaan doen. Heb vertrouwen in wat je kan en ga zoveel mogelijk oefenen als professional, is mijn tip voor de toekomstige cursisten! Ik ben er klaar voor om zelfstandig aan het werk te gaan. Heel veel succes aan de toekomstige cursisten.

Judith van der linden – Lam

 

Na lang wikken en wegen heb ik besloten de opleiding bij Cats class te volgen. Ik ben al ruim 5 jaar trimster maar wilde toch heel graag een papiertje halen voor het kattentrimmen. Bovendien vindt ik het altijd leuk om nieuwe dingen bij te leren.

Deze opleiding paste perfect bij mijn drukke leven. Fulltime aan het werk in de eigen salon, les geven op onze eigen hondenschool en ook nog twee honden waarvan 1 pup in huis. Je kunt je eigen tijd in delen en zelf bepalen op welk tijdstip je aan de opleiding werkt. De Q&A waren ook erg fijn omdat er mogelijkheid is tot vragen stellen via ZOOM, zo krijg je ook meteen je mede cursisten/collega’s te zien. Helaas kon ik ze niet allemaal live mee kijken maar gelukkig heeft Wendy daar ook een oplossing voor en kun je hem terug kijken via een link.

Ik zou deze opleiding zeker aanraden aan anderen, tijdens de opleiding wordt er ingegaan op het vachtvriendelijk maar zeker ook het katvriendelijk trimmen. Hoewel dit een online opleiding is wordt er ook verwacht dat je stage gaat lopen. En wees eerlijk, in de praktijk leer je toch het meest!

Ondanks ik al een tijd zelfstandig trim heb ik nog veel tips en tricks bijgeleerd tijdens deze opleiding en tijdens mijn praktijkdagen.
Kortom is dit een heel fijne opleiding die je kunt volgen wanneer het jou uitkomt.

Sandra – Sandra’s Trimsalon

Hoewel ik reeds een trimcursus had gevolgd en al even als kattentrimster aan de slag was, twijfelde ik geen seconde toen deze opleiding op de markt kwam. Ik had namelijk ‘Klitvrije kat, zo doe je dat’ gelezen en ik verwachtte opnieuw een topper. En dat is het ook!

Hoewel de theorielessen online plaatsvinden, blijf je dankzij het vele videomateriaal, de interactie met studiegenoten op de facebookpagina en de live Q&A’s alert en getriggerd om verder te gaan. Ook de stagedagen waren een enorme verrijking. Zoveel extra tips & tricks over de verschillende vachtjes, materiaalkeuzes,…

Na het behalen van dit diploma, ben ik met extra zelfvertrouwen in mijn trimbus gestapt 

Dankjewel daarvoor!

Eveline Follet – cat care and more 

Toen ik twee langharige kittens aanschafte ben ik op zoek gegaan hoe ik hun vacht het beste kon verzorgen en zo kwam ik bij het boek “Klitvrije kat, zo doe je dat” en de online cursus “Klitvrij de crisis door” van Wendy uit.

Door het lezen van het boek werd ik zo enthousiast dat ik me er verder in wilde verdiepen. En bij Wendy vond ik die mogelijkheid in de vorm van een zelfstudie of vakopleiding.
Ik heb nog even getwijfeld tussen de zelfstudie en de vakopleiding; wat wil ik er mee doen en een vakopleiding online (ik ken mezelf), is dat wel wat voor mij?
Maar door de opzet met de contactmomenten tijdens de Q&A’s en de besloten facebookgroep, heb je een stok achter de deur en contact met de andere deelnemers uit de opleiding. Daardoor is het niet een “anonieme” online opleiding waar je aan deelneemt die je op de lange baan schuift. Maar wel met het voordeel dat je de online lessen kan volgen op het moment dat het je zelf uitkomt.

Waar ik aan het begin van de opleiding nog niet wist of ik het alleen deed voor mijn eigen katten of er ook meer mee wilde gaan doen, weet ik nu zeker dat ik er meer mee wil gaan doen. Tijdens de opleiding werd ik steeds enthousiaster en kon niet wachten om in de praktijk aan de slag te gaan.

Na het halen van het theorie examen ben ik mijn praktijkdagen bij Wendy in de kattentrimsalon gaan lopen, waar ik nog meer van haar heb mogen leren en alleen maar nog meer zin heb gekregen om echt te mogen starten.
Ik ben heel blij dat ik de keuze heb gemaakt om voor de vakopleiding te gaan, want zeker ook door de praktijkdagen heb ik het zelfvertrouwen gekregen dat ik het ook echt kan.

Inmiddels heb ik mijn diploma behaald en beginnen de klanten mij langzaam aan te vinden!

Elise Schinck – Fur Elise

Bij het horen van de online opleiding was ik zelf meteen verkocht. Toen ik aan de opleiding begon was het voor mij soms lastig om bepaalde afstanden af te leggen. Om dan te horen dat je het grootste deel van de opleiding achter je pc kon volgen klonk als muziek in mijn oren. Ik had wel wat twijfels of de opleiding wel voldoende ondersteuning kon bieden voor het praktijk gedeelte maar die twijfels werden al snel weggevaagd.

Alles werd met expertise heel duidelijk voorgedaan en uitgelegd zodat je vlot aan de praktijkdagen kon beginnen. En als er toch iets wat moeilijker liep, staat iedereen voor je klaar om je verder te helpen.

Ik kan de opleiding alleen maar aanraden!

Jirka Moens – Pet tales

Door de opleiding van Cats class kon ik mijn droom waarmaken: nog meer met katten werken want echt: ik ben verzot op ze! Ik heb lang getwijfeld om me in te schrijven, ik denk zelfs dat ik de allerlaatste was voor mijn groep. De prijs, ga ik wel tijd hebben, gaat het trimmen me wel liggen? Allemaal vragen die onterecht de revue passeerden: want wat heb ik genoten van dit hele traject!

De opleiding was superboeiend, de groep en natuurlijk ook Wendy steunen je over het hele traject en bij afloop heb je echt het gevoel dat je meer dan voldoende weet om zelf te starten!

Het trimmen verloopt in het begin soms met knikkende knieën, maar met de opleiding van Wendy achter de kiezen, ben je wel degelijk onderlegd om aan de slag te gaan. Nu alleen nog ervaring opbouwen!

Eveline Eeman – Kat en kuren

Ik wist al langer dat ik iets wou doen met katten. Toen ik het beroep ‘kattentrimmer’ ontdekte ging ik op zoek naar een opleiding. Zo kwam ik terecht bij CatsClass. Om me in te schrijven heb ik geen seconde getwijfeld, sterker nog, ik heb me onmiddellijk ingeschreven op de wachtlijst nog voor de inschrijvingen open stonden :).

Nu, iets meer dan een jaar later, is mijn kattentrimsalon een feit en komen de afspraken vlotjes binnen! 😀 Nog geen seconde spijt dus.
De opleiding zelf was zeer makkelijk te combineren met mijn fulltime job als Product & Business Development Manager. Doordat je de lessen online kan volgen waar en wanneer je wil, kon ik dit vlotjes inplannen in mijn toch wel drukke schema.

De Q&A’s zijn ideaal om eventuele vragen toch te kunnen stellen zonder dat je vast hangt aan vaste lessenroosters. De stage was de kers op de taart en was het laatste duwtje dat ik nodig had om mijn eigen salon te starten. Ook na de opleiding kan je nog met vragen terecht bij je stagebegeleidster of bij Wendy. Hierdoor ben ik nooit een moment onzeker geweest, wat toch wel belangrijk is als beginnend ondernemer.

De opleiding heeft mijn droom omgezet in realiteit, dus ik kan niet anders dan deze een dikke 10/10 geven :D!

Valérie MatthysMdame Figaro

Ik wil graag Wendy bedanken voor deze vakopleiding.
Voor mij is deze cursus goud waard want alleen met deze opleiding kan ik zelfstanding werken als kattentrimmer en ik ben helemaal nieuw in deze branche.

Wendy heeft al haar 11 jaar praktijk ervaring in deze cursus gezet en deelt met haar cursisten wat kan je verwachten als je een kat op de trimtafel krijgt. De lessen zitten vol met praktijk casusen en handige adviezen van Wendy.

Ik was ook verrast dat Wendy aan elke cursist haar persoonlijke anndacht – alle vragen waren beantwoorden in de Q&A en in de Facebook groep.

Voor mij is Nederlandse taal een tweede taal maar ik kon toch de cursus met succes afronden, zo duidelijk waren de lessen !
En over de bonus lessen moet ik apart vertellen: Wendy heeft zo veel informatieve, leerzame webinars er bij gezet en alles was gratis voor ons als haar cursisten.

Kortom dit opleiding is zeker moeite waard en ik zal nooit spijt hebben dat ik heb hiervoor gekozen. En zal zeker de bijscholingen volgen die Wendy en haar team aanbiedt.

Evgeniya ZeewusterCats Place

Voor het inschrijven heb ik best even getwijfeld, ik vond het een behoorlijk bedrag voor een online opleiding. Maar ik was toe aan een nieuwe uitdaging en na wat positieve verhalen van collega’s met Wendy bij het HKI heb ik me ingeschreven. De cursus is uitgebreid, er is veel ruimte voor vragen en in de online lessen werd het toch een soort gezellige ‘klas’. Absoluut geen spijt van mijn keus en nu lekker aan het kattentrimmen naast mijn honden klanten.

Karin Striezenau – Furry Friends

Ik zat al een tijd te denken aan een opleiding kattentrimmen en toen ik over deze opleiding las heb ik me gelijk ingeschreven. Dat was een erg goed besluit want Wendy en alle anderen die erbij betrokken zijn waren erg vriendelijk en kon ik altijd bij terecht met vragen.
Het is ook handig dat het bijna helemaal online is.
Als hondentrimster had ik een kleine voorsprong maar heb nu zoveel goede kennis meegekregen dat ik hoop binnenkort ook een goede kattentrimster te zijn.

Nienke de JongPurrrfect

Testimonials Zelfstudie

“Een complete opleiding voor een kattentrimmer waar alle mogelijke aspecten aan bod komen.

Op het begin twijfelde ik om mee te doen met de bijscholing. Ik vond het toch wel erg veel geld omdat ik natuurlijk al kattentrimmer ben en dus al veel kennis heb. Toen er een mooie actie voorbijkwam heb ik deze kans gegrepen. Want natuurlijk was ik leergierig en ook wel nieuwsgierig naar de lesstof.

Voor mij zat er door mijn ervaring wat dubbele informatie in maar mijn waarde heb ik gehaald uit de info over de vacht, over de afleiding in het trimsalon en over de handelingen voor het scheren van de oksels en liezen.

Ik wil deze opleiding zeker aanraden aan mijn collega hondentrimmers die katten trimmen, maar dan zonder diploma. Het resultaat hiervan is dat ik alleen maar foto’s zie van ontwolde katten, wat heel jammer is, met deze opleiding kun je je manier van werken herzien. Ik vind dat elke kattentrimmer een opleiding kattentrimmen zou moeten volgen, hondentrimmen alleen is absoluut niet voldoende.”

Silke Vincke – Trimsalon Trimalia (België)

 

Ik ben al heel wat jaren kattentrimmer en omdat ik me wil blijven ontwikkelen heb ik de zelfstudie van “Kattentrimmen in de praktijk” gevolgd.


Heel fijn om vanuit huis en op eigen tijden bij te scholen in dat wat ik dagelijks al doe. Voor een deel was het goed om weer eens wat theorie te herhalen, maar er kwamen ook zeker nieuwe dingen voorbij waar ik wat mee kan.

Natuurlijk is ons vak niet zwart-wit, nog volop in ontwikkeling en ben je sowieso nooit uitgeleerd, maar in de basis is het qua onderwerpen en stof behoorlijk compleet. Ik raad collega kattentrimmers het volgen van deze zelfstudie dan ook zeker aan. Ik vond het echt leuk èn heb er zeker ook nog wat van opgestoken!

Claudia – Kalumi vacht & welzijn

“Toen Wendy mij interviewde voor de opmaak van je opleiding was ik super nieuwsgierig hoe het zou gaan worden! Maar online, was dat wel wat voor mij?

Ik besloot me toch in te schrijven bij het HKI voor de klassikale opleiding. Ik volgde haar via Facebook en zag de eerste enthousiaste deelnemers voorbijkomen. Toen ze in december een hele mooie aanbieding had voor de zelfstudie besloot ik me tóch in te schrijven en wat ben ik blij dat ik dat gedaan heb!

De opleiding bestaat uit verschillende modules met in ieder diverse lessen die op een zeer duidelijke en begrijpelijke manier worden uitgelegd. Ook de modules door gastdocent Hennie Schuit zijn erg leerzaam en geven een goede uitleg over de basis behoeften van de kat.

Door de toevoeging van extra tips en heel veel filmpjes -module 5 bestaat uit meer dan 50 filmpjes met écht alle mogelijke katten die je op de tafel kunt krijgen- krijg je alle kanten van het katten trimvak te zien en hierdoor voelt de opleiding als een enorme goede voorbereiding op het echte werk!

Ik raad deze opleiding zeker aan en dan met name door de vele waardevolle video’s.”

Alice van Tamelen – Kattentrimsalon Kat Care

 

“Toen ik zag dat Wendy deze online opleiding/zelfstudie “Kattentrimmen in de praktijk” zou organiseren, twijfelde ik geen moment. Ook al werk ik reeds 10 jaar met katjes, zowel in het kattenpension als kattentrimsalon, was dit een heel waardevolle heropfrissing met toch hier en daar nieuwe tips & tricks, vooral hoe je een katje op de trimtafel moet aanpakken.

Door de zelfstudie online te volgen, kan ik alles in mijn eigen tempo doornemen, even pauzeren en dan terug verder. De modules zitten heel goed in elkaar. Theorie afgewisseld met filmpjes en tekeningen, wat het visueel maakt. De presentatie kan uitgeprint worden, op die manier kan je voor jezelf bij elke slide nog notities maken.

Ik zou deze opleiding zeker aanbevelen aan andere kattentrimmers of personen die dit mooie vak willen leren. Zeker dan met de praktijk erbij.”

Annick de Kerpel – Kattentrimsalon Cats Precious (België)

“Toen Wendy de online opleiding lanceerde, was ik hier heel benieuwd naar. Ik twijfelde nog even voor ik me inschreef, omdat de prijs met wat tegenhield. Maar al snel kon ik van een korting profiteren en ging ik ervoor. Ik heb toen besloten om toch mee te doen omdat ik me als kattentrimmer graag regelmatig wil blijven bijscholen.

Het theoretische deel van de opleiding heeft me een bondige samenvatting gebracht over het trimmen. Voor mij was het een herhaling, maar voor beginnende trimmers kan het een goede inleiding zijn. Het praktijkgedeelte heeft me persoonlijk minder bijgebracht. Wendy stelt zich heel kwetsbaar op door iedereen te laten meekijken in haar trimsalon. Maar mijn manier van werken sluit niet helemaal aan bij de opleiding. Mijn visie van katvriendelijk werken omvat een rustigere en zachtere aanpak. Maar iedereen heeft natuurlijk zijn eigen manier van werken.

Als ik de opleiding beschrijf aan anderen, dan zeg ik dat de theorie een mooie samenvatting is en dat het praktijkgedeelte niet helemaal aansluit bij mijn manier van werken. Afhankelijk van welke kennis collega’s zouden willen opdoen (bijvoorbeeld voor een korte opfrissing van de theorie), zou ik deze opleiding aan hun aanraden.”

Lore- MIAUW – kattentrimmer

“Nadat ik het boek ‘een klitvrije kat, zo doe je dat’ van Wendy gelezen had, was ik enthousiast over haar visie en werkwijze met betrekking tot katten trimmen. Het kat en vacht vriendelijke aspect wordt in de zelfstudie heel goed uitgelegd; in elke module wordt door middel van duidelijke video’s alles haarfijn uitgelegd. Ik ben blij dat ik de zelfstudie heb gedaan, veel nieuwe inzichten gekregen. Nu kan ik mijn katten klanten nóg beter van dienst zijn!

Veronique v Meijel

Ik vond het echt een hele leuke cursus. Ondanks dat ik nu bijna 3 jaar trim, heb ik veel geleerd. Vooral de filmpjes vind ik heel leerzaam (en leuker dan tv kijken :)) Vooral de manieren van de kat hanteren. Ook heeft het mij een stuk zekerder gemaakt. De grens van stoppen of doorgaan vond ik altijd heel lastig maar schat ik nu beter in door te zien hoe jij en Hennie  werken.

Hoe de cursus Opgezet is met de modules en het afvinken vind ik heel fijn werken. Het lid zijn van de facebookgroep is ook een goede toevoeging.

Al met al “heel leuk en leerzaam!

Michelle Kok

Ik heb lang getwijfeld. Zou dit iets voor mij zijn? Wat ga ik er uiteindelijk mee kunnen doen?

Uiteindelijk besloot ik om mee te doen voor de vachtverzorging van mijn eigen katjes. Maar gaandeweg de opleiding ben ik er over gaan nadenken om er professioneel mee aan de slag te gaan.

Ik kan deze opleiding warm aanbevelen aan mensen die hun eigen katjes correct willen verzorgen. Ook voor actieve kattentrimmers is dit een waardevolle opleiding om te leren hoe je met een kat- en vachtvriendelijke aanpak de katjes van je klanten kan verzorgen.

Martine Vos

Hoi! Ik ben Brenda, Belgische en eigenares van de 2 prachtige maine coons Balou en Marie. Om meer te weten over de vacht en heb beter te kunnen verzorgen nam ik deel aan de zelfstudie van Cats Class bij Wendy Govers. Dus zonder voorkennis of ervaring. Vanaf de eerste video vond ik zowel Wendy als Hennie erg sympathiek en heel normaal overkomen, heel goed te verstane taal voor een leek zoals ik

Ik heb enorm veel geleerd van de studie, heb alle PowerPoints opgeslagen en kan mijn 2 schatten nu perfect verzorgen. Een echte aanrader om te volgen als eigenaar dus ook

Als Belgische moest ik het geluid soms wat hoger zetten, maar dat valt echt te verwaarlozen. Ik weet 1 ding: als ik hier ooit professioneel mee aan de slag wil, dan weet ik waar ik moet zijn, 1 adres: cats class bij Wendy Govers 

Brenda de Smet

Ik ben zo blij dat ik deze opleiding heb geïnvesteerd!

Ja, ik heb even getwijfeld om mij aan te melden voor deze opleiding. Want ik was tenslotte al gediplomeerd Kattentrimster, wat zal ik dan nog uit een dergelijke opleiding kunnen halen?

Nou, ik kan je nu achteraf wel zeggen een heleboel!

Net als Wendy en Hennie, heb ik tijdens mijn opleiding tot kattentrimster nog op de “’oude” manier leren trimmen. Welleswaar niet helemaal op de oude manier met clippervac en toestanden maar wel met het gebruik van te harde gereedschappen.

Omdat het toch wel kriebelde om meer te leren over het kat en vacht vriendelijk trimmen, heb ik Wendy eerst een mailtje gestuurd met de vraag of ik nog iets zal kunnen leren uit deze cursus. Na haar antwoord was ik al een beetje om, maar financieel gezien als startend kattentrimster in de  lockdown had ik niet de middelen om een dergelijke cursus te kunnen betalen. Tijdens verlenging van de lockdown kwam Wendy met een fantastisch leuke korting op de cursus van wel 50%, dat kon ik niet laten liggen. Ik ben er voor gegaan!

Ik ben erg blij dat ik deze bijscholing heb geïnvesteerd, wat was het machtig interessant!

Duidelijke filmpjes met diepgaande achtergrond informatie met betrekking tot het hoe en waarom kat en vacht vriendelijke trimmen. Het heeft mij veel extra inzichten gegeven.

Module 1 gegeven door Hennie, was voor mij grotendeels herhaling omdat ik bij haar al eens de workshop “Kattengedrag op de trimtafel heb gevolgd”.

Module 2 Vachtsparend werken vond ik erg fijne module, fijn dat er zo diep in werd gegaan met betrekking het hoe en waarom. Even ook zo met module 5, erg interessant!

Ook het omgaan met klanten gaf ook een nodige Boost. Kortom ik heb er geen moment spijt van dat ik in de cursus heb geinvesteerd.

Ondanks dat ik al op een vacht, huid en kat vriendelijke manier probeerde te werken, puur instinctief uit liefde voor dieren.

Heeft het volgen van deze opleiding mij diepgaande achtergrond informatie gegeven over het hoe en waarom op deze manier te werken.

De opleiding heeft mij laten zien dat ik al heel goed bezig was met kat en vacht vriendelijk trimmen. De nieuwe diepgaande inzichten maken mij nu een nog betere versie van mijzelf als Kattentrimster. Ook kan ik mijn klanten nog beter voorlichten omtrent de vachtverzorging van hun lieve kat(ten).

Wendy en Hennie, ik wil jullie dan ook HEEL hartelijk bedanken voor de moeite die jullie hebben gedaan met het opzetten van deze mooie cursus!! De cursus is super prettig te volgen, interessant, diepgaand  en een zeer welkome aanvulling voor iedere kattentrimmer!

Andrea de Roede- Trimsalon de Kattenvriendin

Ik vond het een leerzame opleiding met veel handige tips. Er waren heel veel praktijk video’s aanwezig zodat je de theorie gelijk in de praktijk kon bekijken. Vanuit Wendy kwam er altijd een fijne feedback! 

Margareth- Kattenhotel en kattentrimsalon Overpelt 

Katten! Wat zijn het geweldig intrigerende dieren!
Ik ben dierenartsassistente van opleiding en doe dit intussen al bijna 7 jaar met veel liefde. Doorheen de jaren ben ik hoofdzakelijk met de typische kleine huisdieren in aanraking gekomen, maar al snel werd mijn voorkeur voor katten duidelijk.

Ik heb intussen zelf een mooie groep van 6 katten verzameld en kom er dagelijks nog andere tegen op het werk. Naast de dierenartshandelingen en onderzoeken, mogen wij als assistente soms de vacht van langharige katten onder handen nemen. Maar al te vaak werd door de eigenaar een grondige scheerbeurt gevraagd. Zonder het kwaad ervan in te zien, deden we dit dan ook. Ook mijn eigen halflangharige kat gaf ik vroeger 2 keer per jaar een zéér grondige kambeurt…en met grondig bedoel ik, hoe meer haar eruit, hoe beter..?!

Toen ik Wendy haar Facebookpagina met leuke en leerrijke filmpjes leerde kennen, werd ik meteen nieuwsgierig naar meer. Later volgde het boek ‘Klitvrije kat zo doe je dat’ en het bijhorend basissetje voor de vachtverzorging. Ik stond versteld hoe weinig je eigenlijk nodig hebt om toch aan degelijke vachtverzorging te doen!

Toen de melding van de opleiding kwam, wilde ik hier graag snel meer over weten.
Gezien corona ons al enige tijd in de ban houdt, was ik benieuwd hoe dit aangepakt zou worden. Wat geweldig dat er een versie in de vorm van Zelfstudie werd aangeboden! Aangezien ik voltijds werk en we momenteel niet echt veel contact mogen hebben, was dit de ideale oplossing om me op eigen tempo toch al wat te verdiepen in de wereld van de kattenvacht. Nooit gedacht dat er zoveel bij komt kijken. Ik heb enorm veel bijgeleerd aan de hand van duidelijke powerpoints begeleid door uitleg en door de vele voorbeeldfilmpjes. Ik ben dankbaar dat ik deze info intussen ook al kan overbrengen naar de klanten die in de praktijk komen. Want geloof me, er is nog veel onwetendheid.
Om zelf echt te gaan trimmen, heb ik nog wel wat oefening en praktijk nodig, vooral wat betreft het hanteren van de katten tijdens een trimbeurt. Maar de goede basis heb ik nu mee en ik kan alvast veel juistere uitleg en betere tips geven aan klanten met vragen over de kattenvacht. Ik hoop dat ik dit naar de toekomst toe verder kan uitbouwen…

Dankjewel Wendy! Smaakt naar meer!

Kathleen Geyskens

Ik heb lang getwijfeld om me in te schrijven omdat ik reeds bezig was met een andere opleiding. De super leuke lockdownkorting heeft me dan toch over de streep getrokken en ik heb er absoluut geen spijt van!

Zelf had ik vooral nog veel praktische vragen. Hoe pak je bepaalde specifieke casussen aan? Hoe richt je een trimsalon in? Hoe poets en ontsmet je het trimsalon het best? Wat met katten die pijn hebben? En deze vragen werden allemaal uitgebreid beantwoord.

Er werd ook veel informatie gegeven over de educatie voor je klanten, waar ze bij andere opleidingen niet altijd de nadruk op gelegd wordt.

Wat me ook zeker is bijgebleven zijn de hanteertechnieken in de filmpjes. Fijn dat er een opleiding is die een duidelijke stap voor stap uitleg hierover geeft zodat je als trimmer weet hoe je op verschillende manieren bij de moeilijke plekjes van een kat geraakt.

Verder kan je iedere vraag die je hebt stellen in gesloten facebookgroep. Wendy en Hennie zijn beide heel betrokken, lieve mensen maar ook eerlijk, realistisch en no nonesense. Dus voor de mensen die nog twijfelen; je zal er geen spijt van krijgen!

Femke van Maison du Chat- Maison Du Chat Trimsalon

Toen het boek ‘Klitvrije kat, zo doe je dat’ uitkwam, heb k het direct aangekocht. Het was een ideaal naslagwerk, waar de tweedaagse cursus die ik 4 jaar geleden gevolgd heb over katvriendelijk en vachtsparend trimmen, perfect in werd samengevat.

Sinds die tweedaagse trim ik trouwens mijn eigenste Perzische poesjes zo vachtsparend mogelijk. De resultaten die je er mee behaalt zijn opmerkelijk!

Toen k bij Wendy aanklopte voor de aankoop van een kleine praktische tondeuze, had k op haar website gezien dat ze ook online workshops gaf over katvriendelijk en vachtsparend trimmen.

Na inkijk te hebben gekregen van de aangeboden inhoud, heb k me ingeschreven, ook al had k maar 3 weken de tijd om alles af te werken.

Maar de modules zitten perfect in elkaar en doordat je zelf kunt kiezen wanneer je alles volgt, heb je meer vrijheid om de lessen in te plannen.

De diverse items werden schitterend ondersteund met pdf’s, waardoor je makkelijk kon volgen. Ontelbare interessante filmpjes zorgden voor heel wat afwisseling en waren doorspekt met een groot aantal extra tips en tricks.

Zowel Wendy als Henny hebben op een aangename manier een heel volledig beeld gegeven van alle facetten van het kattentrimmen.

Deze opleiding is dus echt een aanrader als je (nog meer) wil (bij)leren en je techniek wil verfijnen. Deze lessenreeks heeft mijn zelfvertrouwen geboost en ik heb de herbevestiging gekregen dat ik goed bezig ben :).

Apetrots ben ik op mijn behaalde certificaat! Zou het onmiddellijk opnieuw doen!

Hartelijk dank Wendy voor dit superinitiatief!

Chris- De la Folie’s Deluxe CAThotel en Cattery

Eerlijk gezegd heb ik wat getwijfeld om de zelfstudie te beginnen wegens tijdgebrek vooral.

In mijn voltijdse job ben ik persoonlijk assistent van mijn dochter met een ernstige vorm van epilepsie en volledig hulpbehoevend. En in  bijberoep heb ik de cattery met 7 fokpoezen( Britjes) en 2 Ragdolls.

Maar ik ben heel erg blij dat ik het toch gedaan heb. Onze Ragdolls hebben dringend een trimbeurt nodig, ze hebben redelijk wat klitten en enkele viltplekken van het buiten zitten.

Daarom wou ik toch meer weten over het kammen en scheren wat ik heel duidelijk vond in de filmpjes.

Gecombineerd met de essentiële oliën heb ik de poezen al deels kunnen verlossen van de pijnlijke viltplekken.

Ik zal Cats Class zeker aanbevelen!

Het is een super interessante en toffe opleiding, dankjewel Wendy!

Ann de Laeter – Cattery Efezia

Deze zelfstudie was het laatste zetje wat ik nodig had. Op het moment dat ik Wendy en Hennie tijdens een webinar zag was ik eigenlijk meteen om. Zij praten met veel liefde over kattengedrag en de kattenvacht. Bij hen heb je het gevoel dat je kat in goede handen is. De studie is erg motiverend. Ik vond het fijn dat er bij elke module veel voorbeelden uit de praktijk gebruikt werden. Zo heeft module 5 heel veel filmpjes vanuit de trimsalon. Ik kan veel tips van Wendy gebruiken, zoals de trimtafel naast een raam plaatsen wat zorgt voor goede afleiding. Een simpele maar heel praktische oplossing. Kortom, een heel informatieve en vooral motiverende cursus.

Miranda Versnel – Knappe kat salon

Ik zag de advertentie in de Groomers voor de zelfstudie. Ik heb heel erg getwijfeld of dit wel iets voor mij zou zijn. Ik heb nu een trimsalon met name voor honden. Ik krijg steeds vaker katten over de vloer en ik moet toegeven dat het me steeds zwaarder valt om honden te trimmen. Als ik me nou in katten specialiseer. Dit is ook wel arbeidsintensief, maar je hoeft niet zulke zware dieren meer te tillen… Op oudejaarsdag heb ik de stoute schoenen aangetrokken en me aangemeld voor de studie. Ik dacht dat ik nu toch in lockdown en niets te doen had overdag ik de studie er makkelijk bij naast kon doen.

In de praktijk viel me dit wel een beetje tegen. Ik kreeg er de zorg van mijn tante en moeder bij door de lockdown. Mijn kinderen waren hele dagen thuis en dat vergde ook de nodige aandacht. Toen ik weer aan het werk mocht moest ik ineens mijn achterstanden in de salon wegwerken en toen had ik voor mijn gevoel nog minder tijd. Mijn planning was dus niet zo heel erg goed, maar dat was een fout van mezelf.

De studie is heel goed te doen. Heel duidelijke filmpjes en hele goede uitleg. Ook een hele goede begeleiding. Op een gegeven moment heb je zelfs het idee dat je Wendy en Hennie persoonlijk kent, je hoort hun stemmen en ziet ze tijdens de filmpjes veel. Ik ben door deze studie heel anders tegen mijn trimwerk gaan aankijken, ook hoe ik omga met honden en hun vacht. Vind het ook ideaal in de verzorging van onze eigen 3 katten. 1 van onze katten trekt altijd de klitten bij zichzelf eruit. Ik dacht dat dat niet goed was, maar dat leer je via de studie waarom dit wel of niet goed is…

Ik zou deze cursus zeker aanraden voor collega’s. Je leert er heel veel van. Ik ben nog van de oude stempel… ontwollen, maar je leert wat er niet goed is aan het ontwollen. Ik heb stage gelopen bij een trimster die persen fokte en heb jaren in een dierenhotel gewerkt waar ook een trimsalon was. Daar hebben we inderdaad de katten ook ontwolt. En bij de trimster/fokster moesten de katten 1x per maand  in bad. Heb heel veel bijgeleerd in deze cursus en ook naar mezelf leren kijken. Vond het wel schrikken tijdens de laatste module de filmpjes met karakter katten. Maar gelukkig werd mij wel snel duidelijk dat niet alle katten zo zijn in de trimsalon

Rina Bakker –Trimsalon Xie je

Begin dit jaar, 2021, ben ik begonnen aan de zelfstudie ‘kattentrimmen in de praktijk’ bij Cats Class van Wendy. Ik heb zelf twee katten rondlopen en ik wilde heel graag meer verdiepen in deze bijzondere dieren.

Nou die verdieping heb ik zeker gevonden bij deze zelfstudie. Ongelooflijk leuk om een deel geleerd te hebben over het kattengedrag en ook zeker over de hele verzorging van de vacht van de kat. Hierbij komen alle soorten vachten aan bod en wordt er d.m.v. hele duidelijke filmpjes en power point presentaties de stof aan je uitgelegd. Het fijne hieraan is dat je de video altijd even kunt pauzeren en terug kunt kijken.

De lesstof is overzichtelijk ingedeeld en vooraf vindt er ook een instructie video plaats over de werking van de studieomgeving. Hierdoor kun je zelf heel goed aan de slag en hoef je dus niet onderweg voor een super leuke studie.

De facebook groep is ook heel leerzaam en leuk. Je kunt hier ervaringen en vragen delen die ook binnen een zeer korte tijd worden beantwoord. Ik heb hier zeker een hele leuke ervaring aan over gehouden en wie weet smaakt het voor in de toekomst naar meer. 

Ik kan alleen meer zeggen: ‘Ga zo door!’. Dikke duim voor deze zelfstudie! 

Liedewij van der Wiel

Het is in Februari 2020 begonnen met het onderzoeken of een Maine Coon een geschikt huisgenootje zou zijn voor ons.

Vanaf hier is mijn persoonlijke avontuur begonnen!

Het boek “Klitvrije Kat, Zo doe je dat” Kregen wij van de fokker toen ze Jay in Augustus 2020 kwam brengen. Mijn interesse was gelijk al gewekt omdat dit boek voor mij een toevoeging gaf voor de Maine Coon Kitten verzorging.

Snel was ik lid geworden van Wendy haar pagina Facebook “Cats Only”. Zoveel nuttige informatie! En niet alleen over vacht verzorging. Onze Maine Coon is inmiddels 11 maanden en heeft last van een KaterStaart.

Wendy kwam gelijk met tips en tricks toen ik er naar vroeg, heel gedreven is ze. “Klit vrij de crisis door” was een geweldig initiatief van Wendy, Hier heb ik ook aan mee gedaan om zo nog beter de vacht cyclus te kunnen begrijpen en de verzorging hiervan.

Wendy was dat zelfde jaar ook begonnen met een Online leer omgeving te creëren “Katten Trimmen in de Praktijk”. Deze cursus lonkte heel erg naar mij, maar gezien mijn Dyslexie was ik niet zeker of dit voor mij zou zijn weg gelegt.

Ondanks de twijfel aan mijn eigen kunnen heb ik mezelf dit als een uitdaging aangenomen toen dit aanbod voor de 2de keer langs kwam in haar Facebookgroep en heb me ingeschreven.

Tot de dag van vandaag nog altijd super blij mee dat ik dit gedaan heb en ook voor mijn Maine Coon. Ik weet nu iets beter hoe zijn vacht te verzorgen en de cyclus begrijp.

Inmiddels heb ik al een aantal klitjes weggehaald, 1 met me vingers en 1 met de tondeuse omdat de klit te vast zat, wie had dit gedacht  en houd ik netjes zijn Katerstaart bij.

Onze Maine Coon is nog jong zodat ik hem dingen kan aanleren zodat het ook voor Hem makkelijker is. Het voor de toekomst zeker veel voordelen geven. En JA! dit is echt voor elke kattenliefhebber aan te raden om te doen, dit geeft zoveel meerwaarde voor je kat.

Irma Hogervorst