Selecteer een pagina

Videotraining

Kattentrimmen in de praktijk

School jezelf bij vanuit huis met deze low budget training. 

“Kattentrimmer, is dat iets voor mij?”

Ontdek het tijdens de videotraining,

kattentrimmen in de praktijk. 

 

Deze videotraining is voor jou als je…

9

…erover denkt om kattentrimmer te worden maar een volledige vakopleiding een stapje te ver vindt.

9

… al kattentrimmer bent maar je graag nog meer wil verdiepen in het trimmen op een huid,- en vachtvriendelijke manier.

9

…een fulltime baan of een heel druk leven hebt.

9

…geen auto tot je beschikking hebt.

9

…zelf wil bepalen wanneer jij wil leren. 

9

… geen dieropleiding hebt gevolgd en je kattenervaring enkel met je eigen katten hebt.

9

… graag van huis uit leert, super om te combineren met bijvoorbeeld je gezin. 

9

… zelfstandig kunt leren en geen stok achter de deur nodig hebt en het ook niet erg vindt als je met vragen blijft zitten en zelf op pad moet voor het antwoord. 

9

…de aankomende maand genoeg tijd hebt om deze meer dan 20 uur aan video’s te bekijken. 

9

…geen behoefte hebt aan een groep gelijkgestemden om mee te sparren. 

9

…geen waarde hecht aan een certificaat of diploma om de training af te sluiten. 

Wendy Govers van Thiel

Even voorstellen

“Altijd al geweten dat ik ‘iets’ met dieren wilde gaan doen. Geboren en getogen op een boerderij met koeien, varkens en vele anderen dieren leek het me niets meer dan logisch. Daarom ging ik na de MAVO een MBO dierverzorgingsopleiding doen. Natuurlijk wist ik wel dat de banen ‘in de dieren’ niet voor het oprapen lagen maar dat zou ik later dan wel weer zien, het moest lukken. 

Na mijn opleiding kon ik een baan krijgen in een hondenkennel. Om daar meer uren te kunnen werken kreeg ik de kans om een hondentrimopleiding te gaan doen, deze greep ik met beide handen aan. Maar toen ik een stage liep in een hondentrimsalon waar ze ook katten trimden was ik verkocht, dit wilde ik gaan doen! Voor mijn baas bleef ik honden trimmen en zelf startte ik in 2010, naast mijn fulltime baan, een ambulante kattentrimsalon. 

4 jaar later waagde ik de sprong. Ik zei mijn (inmiddels parttime geworden) baan op en ging er fulltime voor. Naast de ambulante dienst bouwden we een vaste trimsalon welke we later ook nog uitbreidden met een kattenhotel. Meer hierover vind je op de site van Cats Only. 

Het was me gelukt! Fulltime werken met dieren was dus toch te doen. Ondanks wat iedereen zei en dacht.

Omdat ik anderen ook heel graag hun droombaan gun richtte ik in 2017 de vakopleiding ‘Katten trimmen’ bij het HKI (HuisdierKennisInstituut) mee op. Natuurlijk sloot ik me daar ook aan als theorie- en praktijkdocent. Tientallen cursisten zetten hun eerste voorzichtige stapjes in de wereld van het kattentrimmen bij mij aan de trimtafel. Ik leerde hen om te gaan met de katten, hoe zij de vacht moesten behandelen en gaf hen het vertrouwen dat ook zij aan het werk konden als kattentrimmer. Niet alleen cursisten van deze opleiding overigens want ook gevestigde kattentrimmers wisten mij te vinden voor bijscholing. Zij leerden bij mij de fijne kneepjes van het vak.

 

Daarnaast hielp ik ondertussen bijna 2000 kattengekken om de vacht van hun kat op een vachtsparende manier klitvrij te houden. Hoe? Door ze mijn boek: ‘Klitvrije kat, zo doe je dat! te laten lezen. 2 drukken gingen er in een dik jaar over de toonbank in Nederland en België dus met recht een bestseller!  

Maar dit was nog niet genoeg. Na het organiseren van een eerste online cursus voor katteneigenaren vielen alle puzzelstukjes in elkaar en hakte ik de knoop door. In mijn jubileumjaar waarin ik alweer 10 jaar katten trim starte ik een eigen kattentrimopleiding! Een praktische opleiding en een zelfstudie die voornamelijk online gevolgd konden worden. Meer over de zelfstudie vind je op deze pagina.” 

Wil je nog meer weten over mij? Bekijk dan deze video welke ik opnam voor mijn pilot groep van de vakopleiding >>

 

Voor wie is deze videotraining?

Deze videotraining is voor jou als je…

N

… je de aankomende maand tijd hebt om je tijd te steken in dit praktische lesmateriaal. 

N

… altijd al met katten hebt willen werken.

N

… nu je kans wil grijpen om je te laten bij,- of omscholen.

N

… op een vachtsparende manier katten wil gaan helpen. 

Ben jij er klaar voor en wil jij proeven van het vak? 

 

De videotraining

Module 1. Word een kattenfluisteraar

In deze module neemt gastdocent en kattengedragstherapeut Hennie Schuit, werkzaam bij de Kattentrimbus en Casa Aroma, je mee in de allereerste stap die je moet zetten om een goede kattentrimmer te worden. Zorg dat je begrijpt wat er in een kat omgaat zodat jij als ware kattenfluisteraar met iedere kat overweg kan.

Deze module:

 • wordt gegeven door gastdocent; Hennie Schuit
 • bevat video’s ter ondersteuning

Module 2. Vachtsparend werken

In deze module neemt Wendy je mee in een voorbereidend stukje huid en vacht. Welke vachtsoorten kennen we? Hoe zit de vachtcyclus in elkaar? Waarom is ontwollen een no-go is ?  Hoe werk je in plaats van plukken zo vachtsparend mogelijk? In deze module komt het allemaal aan bod.

  Module 3. Wat maak je mee in de kattentrimsalon

  In deze module nemen we een kijkje in de kattentrimsalon. Welke katten krijg je op tafel en vooral ook met welke (vacht)problemen? Ook behandelen we in deze les de karakters van de katten, want hoe ga je nu om met zo’n ‘moeilijke’ kat? En tot slot nemen we in dit ook de baasjes mee. Wat doe je met die baasjes? Laat je ze helpen? Hoe geef je ze advies? 

   Deze module:

  • wordt deels gegeven door gastdocent; Hennie Schuit
  • bevat video’s ter ondersteuning

  Module 4. Materialenleer

  In deze module gaan we kijken naar wat je allemaal nodig hebt om katten te kunnen trimmen. In diverse video’s laat ik je zien wat er in mijn trimtas zit, hoe je de perfecte tafel uitkiest, hoe je je salon inricht maar ook wat je meeneemt als je bij de klant thuis gaat trimmen.

  Deze module:

  • bevat video’s ter ondersteuning 

  Module 5. Trimtechnieken en hanteren

  In deze module laat ik je door middel van heel veel videomateriaal zien hoe een trimbeurt eruit ziet van minuut tot minuut. Door middel van vele instructievideo’s laat ik je houdingen zien waardoor je zelfs op de moeilijkste plekjes komt, en dat zonder hulp. En deel ik verschillende trimbeurten met je op video zodat je niet alleen mee kunt kijken bij verschillende problemen maar zeer zeker ook bij verschillende type katten. 

  Deze module:

  • bevat video’s ter ondersteuning 

  Module 6. Aan de slag

  Deze module is helaas niet beschikbaar in de zelfstudie, enkel in de vakopleiding 

  Het theorie-examen zit erop en je bent geslaagd!!! Dus gaan we door met de praktijk. 

  In deze module help ik je om zoveel mogelijk praktijkervaring op te doen om voor het einde van de opleiding ook je praktijkexamen te halen.

  Je gaat zelf op zoek naar oefenmodellen om te oefenen, je loopt stage (niet verplicht) en je gaat aan het werk tijdens masterclasses.

  Wil je meer? Dat kan! Het bijkopen van masterclasses is mogelijk.

  Bij deze module

  • kun je  in de Facebookgroep bij me terecht met video’s van jouw oefentrimbeurten waar ik maar wat graag feedback op geef. 
  • help ik je, indien nodig, bij het vinden van een stageadres. 
  • doe je 2 masterclasses + een praktijkexamen. 

  Wat krijg je?

  =

  Toegang tot de online leeromgeving voor de aankomende maand. 

  =

  24/7 toegang tot alle modules en lessen.

  =

  5 theoretische modules die op eigen uur en tijd online te volgen zijn.

  =

  Downloadbare prestaties en checklists om jouw papieren studieboek samen te stellen.

  Videotraining: Kattentrimmen in de praktijk

   Deze online opleiding zorgt er voor dat jij in 1 maand de theoretische basis hebt die iedere kattentrimmer zou moeten hebben. 

  Veelgestelde vragen

  Wanneer start de videotraining?

  Wanneer jij wil. Je meld je aan, betaald de factuur en krijgt gelijk een mailtje met jouw inloggegevens zodat je direct kunt starten.

  Hoe lang krijg ik toegang tot de videotraining?

  Tot 1 maand vanaf de start van de training kun je inloggen in de online leeromgeving.

  Hoeveel tijd kost het mij?

  3 van de 5 de theoriemodules kosten je tussen de 2 en 5 uur, met een uitzondering voor module 3 die voorgaande deelnemers gemiddeld 8 uur kostte. En als klapper module 5 die bestaat uit meer dan 50 casussen waarvan de video’s tussen de 1 minuut en 2 uur uren. 

  Kan ik ook mee doen als...

  Ik fulltime werk of een heel druk leven heb? Het antwoord is ja. De gehele videotraining is te doen wanneer jij wil. Je kunt de lessen doen op je vrije zondag middag, vanuit je hangmat op vakantie en je kunt ze zelfs opknippen in kortere lesmomentjes zodat je elke avond een stukje kunt doen.

  Ik heb geen vooropleiding met dieren gedaan, kan ik dan toch deelnemen?

  Jazeker, een opleiding met dieren is geen eis om mee te doen met deze videotraining.

  Kan ik de videotraining fiscaal aftrekken?

  Jazeker!

  Ben je al ondernemer (in de dierenbranche): Dan kun je alles aftrekken als studiekosten.

  Heb je geen bedrijf: De eerste € 250,- euro is niet aftrekbaar maar de rest kun je gewoon aftrekken bij je aangifte inkomstenbelasting.

  Start je binnen 1 jaar een kattentrimsalon: Dan is er de mogelijkheid om de kosten af te trekken maar overleg dit eerst met je boekhouder.

  Ik twijfel...

  In tegenstelling in wat ik bij het kattentrimmen zelf zeg zeg ik in deze, bij twijfel doen! Je bent niet voor niets zover gekomen met het lezen van deze website.

  Toch nog niet overtuigd? Plan via onderstaande knop even een belafspraak met me in.

  Voor wie is het niet?

  Deze videotraining is niet geschikt als je geen motivatie hebt om de modules ook echt te doorlopen? Schrijf je dan niet in.

  Weet je nu al dat je met vragen blijft zitten die je maar al te graag behandeld wil hebben? Dan past de zelfstudie beter bij jou. 

  Ook als je nog meer in de lesstof wil duiken door te sparren met collega’s past de zelfstudie, met bijbehorende Facebookgroep, beter bij jou. 

  Heb jij na afloop graag een certificaat aan je muur hangen? Ook dan past de zelfstudie beter bij jou. 

  En wanneer je nu al zeker weet dat je kattentrimmer wil worden maar nog geen enkele trimervaring hebt is deze videotraining niet geschikt. In dit geval kun je je veel beter inschrijven voor de vakopleiding welke door de uitbreiding met module 6 ook zorgt voor extra praktijklessen. Jij gaat dan ook echt hands on aan het werk onder het toeziend oog van diverse professionals in NL en BE.

  Meer informatie over de vakopleiding vind je hier.

  Ik twijfel…

  Even bellen?

  Ik beantwoord je vragen maar al te graag, het is immers niet niks om je droom nu toch echt na te jagen. Mail me en we plannen snel een belafspraak in!

  Wil jij er voor gaan? Start jij nu met een goede stap in de richting van jouw droombaan?