Zelfstudie

Kattentrimmen in de praktijk

Voor wie is deze training?

Z

Als je erover denkt om kattentrimmer te worden maar een volledige vakopleiding een stapje te ver vindt.

Z

Als je geen auto tot je beschikking hebt.

Z

Als je zelf wil bepalen wanneer jij wil leren maar wel ergens terecht wilt kunnen met jouw vragen.

Maar het is ook voor jou als je..

… nu je kans wil grijpen om je te laten bij,- of omscholen.

 

… op een vachtbesparende manier katten wil gaan helpen.

 

de aankomende 3 maanden genoeg tijd hebt om deze meer dan 20 uur aan video’s te bekijken. En lekker mee te leren in de besloten Facebookgroep. 

MODULES

De zelfstudie

MODULE 1. Word een kattenfluisteraar

In deze module neemt gastdocent en kattengedragstherapeut Hennie Schuit, werkzaam bij de Kattentrimbus en Casa Aroma, je mee in de allereerste stap die je moet zetten om een goede kattentrimmer te worden. Zorg dat je begrijpt wat er in een kat omgaat zodat jij als ware kattenfluisteraar met iedere kat overweg kan.

Deze module:

 • wordt gegeven door gastdocent; Hennie Schuit
 • bevat video’s ter ondersteuning

MODULE 2. Vachtsparend werken

In deze module neemt Wendy je mee in een voorbereidend stukje huid en vacht. Welke vachtsoorten kennen we? Hoe zit de vachtcyclus in elkaar? Waarom is ontwollen een no-go is ?  Hoe werk je in plaats van plukken zo vachtsparend mogelijk? In deze module komt het allemaal aan bod.

MODULE 3. Wat maak je mee in een trimsalon?

In deze module nemen we een kijkje in de kattentrimsalon. Welke katten krijg je op tafel en vooral ook met welke (vacht)problemen? Ook behandelen we in deze les de karakters van de katten, want hoe ga je nu om met zo’n ‘moeilijke’ kat? En tot slot nemen we in dit ook de baasjes mee. Wat doe je met die baasjes? Laat je ze helpen? Hoe geef je ze advies? 

 Deze module:

 • wordt deels gegeven door gastdocent; Hennie Schuit
 • bevat video’s ter ondersteuning

MODULE 4. Materialenleer

In deze module gaan we kijken naar wat je allemaal nodig hebt om katten te kunnen trimmen. In diverse video’s laat ik je zien wat er in mijn trimtas zit, hoe je de perfecte tafel uitkiest, hoe je je salon inricht maar ook wat je meeneemt als je bij de klant thuis gaat trimmen.

Deze module:

 • bevat video’s ter ondersteuning 

MODULE 5. Trimtechnieken en hanteren

In deze module laat ik je door middel van heel veel videomateriaal zien hoe een trimbeurt eruit ziet van minuut tot minuut. Door middel van vele instructievideo’s laat ik je houdingen zien waardoor je zelfs op de moeilijkste plekjes komt, en dat zonder hulp. En deel ik verschillende trimbeurten met je op video zodat je niet alleen mee kunt kijken bij verschillende problemen maar zeer zeker ook bij verschillende type katten. 

Deze module:

 • bevat video’s ter ondersteuning 

MODULE 6. Aan de slag!

Deze module is helaas niet beschikbaar in de zelfstudie, enkel in de vakopleiding 

Het theorie-examen zit erop en je bent geslaagd!!! Dus gaan we door met de praktijk. 

In deze module help ik je om zoveel mogelijk praktijkervaring op te doen om voor het einde van de opleiding ook je praktijkexamen te halen.

Je gaat aan de slag in bij een door ons geselecteerde kattentrimsalon. Waar je prive les krijgt van jouw praktijkbegeleider en minimaal 10 katten zelfstandig gaat trimmen. 

Wil je meer? Dat kan! Het bijkopen van praktijkdagen is mogelijk.

Bij deze module

 • kun je  in de Facebookgroep bij me terecht met video’s van jouw oefentrimbeurten waar we je maar wat graag feedback op geef. 
 • doe je praktijkdagen in een door ons geselecteerde kattentrimsalon naar jouw keuze. 

Wil jij ervoor gaan?

Gingen je voor!

Veelgestelde vragen

Wanneer start de zelfstudie?

Wanneer jij wil. Je meld je aan, betaald de factuur en krijgt gelijk een mailtje met jouw inloggegevens zodat je direct kunt starten.

Hoe lang krijg ik toegang tot de zelfstudie?

Tot 3 maanden vanaf de start van de opleiding kun je:

 • inloggen in de online leeromgeving
 • theorie examen afleggen
 • gebruik maken van de besloten Facebookgroep.
Hoeveel tijd kost het mij?

3 van de 5 de theoriemodules kosten je tussen de 2 en 5 uur, met een uitzondering voor module 3 die voorgaande deelnemers gemiddeld 8 uur kostte. En als klapper module 5 die bestaat uit meer dan 50 casussen waarvan de video’s tussen de 1 minuut en 1 uur uren. Het kijken van al deze video’s is niet verplicht. 

Kan ik ook mee doen als ik fulltime werk of een heel druk leven heb?

Het antwoord is ja. De gehele theorieopleiding is te doen wanneer jij wil. Je kunt de lessen doen op je vrije zondag middag maar je kunt ze ook opknippen in kortere lesmomentjes zodat je elke avond een stukje kunt doen. 

Moet ik zelf zorgen voor modelkatten?

Ja dat mag maar moet niet. Deze zelfstudie heeft geen focus op zelf doen.

Natuurlijk mag het wel. Hiervoor kun je zelf op zoek naar modelkatten.

Moet ik al trimgereedschappen hebben?

Nee, dit omdat er geen focus ligt op het zelf doen bij deze zelfstudie.

Wil je wel zelf aan de slag? Wacht dan even met het aankopen van je uitrusting tot je bij module 4 bent. Dan neem ik je mee in welke materialen er allemaal op de markt zijn.

Ik woon in België. Kan ik dan toch meedoen?

Jazeker, in België hebben ze immers ook hard behoefte aan meer kattentrimmers 😉

Afstand hoeft geen probleem te zijn bij deze zelfstudie aangezien alles zich online afspeelt.

Ik weet niet of dit de juiste tijd is. Kan ik niet beter wachten?

De juiste tijd, ja wanneer is die? Volgens mij is het nooit de juiste tijd, of misschien wel altijd. Want is het niet altijd de juiste tijd als je je beseft dat je met deze zelfstudie jouw helpt om je werk nog beter of makkelijker uit te voeren, wanneer je al kattentrimmer bent. En hij brengt je weer een stuk verder richting jouw droombaan als je het nog niet bent maar wel heel graag wil worden. 

Kan ik de zelfstudie fiscaal aftrekken?

Jazeker!

Ben je al ondernemer (in de dierenbranche): Dan kun je alles aftrekken als studiekosten.

Heb je geen bedrijf: De eerste € 250,- euro is niet aftrekbaar maar de rest kun je gewoon aftrekken bij je aangifte inkomstenbelasting.

Start je binnen 1 jaar een kattentrimsalon: Dan is er de mogelijkheid om de kosten af te trekken maar overleg dit eerst met je boekhouder.

Ik twijfel...

In tegenstelling in wat ik bij het kattentrimmen zelf zeg zeg ik in deze, bij twijfel doen! Je bent niet voor niets zover gekomen met het lezen van deze website. 

 

Voor wie is het niet?

Deze videotraining is niet geschikt als je geen motivatie hebt om de modules ook echt te doorlopen? Schrijf je dan niet in.

Weet je nu al dat je met vragen blijft zitten die je maar al te graag behandeld wil hebben? Dan past de zelfstudie beter bij jou. 

Ook als je nog meer in de lesstof wil duiken door te sparren met collega’s past de zelfstudie, met bijbehorende Facebookgroep, beter bij jou. 

Heb jij na afloop graag een certificaat aan je muur hangen? Ook dan past de zelfstudie beter bij jou. 

En wanneer je nu al zeker weet dat je kattentrimmer wil worden maar nog geen enkele trimervaring hebt is deze videotraining niet geschikt. In dit geval kun je je veel beter inschrijven voor de vakopleiding welke door de uitbreiding met module 6 ook zorgt voor extra praktijklessen. Jij gaat dan ook echt hands on aan het werk onder het toeziend oog van diverse professionals in NL en BE.

Meer informatie over de vakopleiding vind je hier.

Twijfel je nog? Laten we dan een belafspraak inplannen zodat ik al je vragen kan beantwoorden. Klik hier...

RECENSIES

Klanten verhalen

Lore

MIAUW

Het theoretische deel van de opleiding heeft me een bondige samenvatting
gebracht over het trimmen. Afhankelijk van welke kennis collega’s zouden willen
opdoen (bijvoorbeeld voor een korte opfrissing van de theorie), zou ik deze
opleiding aan hun aanraden.

Annick de Kerpel

Cats Precious

Door de zelfstudie online te volgen, kan ik alles in mijn eigen tempo doornemen, even pauzeren en dan terug verder. De modules zitten heel goed in elkaar. Theorie afgewisseld met filmpjes en tekeningen, wat het visueel maakt. De presentatie kan uitgeprint worden, op die manier kan je voor jezelf bij elke slide nog notities maken. Ik zou deze opleiding zeker aanbevelen aan andere kattentrimmers of personen die dit mooie vak willen leren.

Voor wie is deze zelfstudie?

Z

Als je je de aankomende maand tijd hebt om je tijd te steken in dit praktische lesmateriaal.

Z

Als je altijd al met katten hebt willen werken.

Z

Nu je kans wil grijpen om je te laten bij,- of omscholen.

Z

Op een vachtsparende manier katten wil gaan helpen.

Zelfstudie: Kattentrimmen in de praktijk

Deze voornamelijk online opleiding zorgt er voor dat jij in 3 maanden de theoretische basis hebt die iedere kattentrimmer zou moeten hebben. Theoretische modules, Q&A replays, de vele video’s met praktijkvoorbeelden en mijn begeleiding in de Facebookgroep zorgen ervoor dat er geen vraag onbeantwoord blijft. Zodat jij over 3 maanden alle ins & outs weet uit de kattentrimsalon. 

Eenmalige bijdrage: €427,- excl. 21% BTW

Wil je ook graag praktijkles?
Bekijk dan de Vakopleiding.